13 maart 2015

Een Moestuintje, ook hier


Ook hier groeit er sinds kort een Moestuintje in de keuken. We doen lekker mee met de hype! En ik vind het nog leuk ook ;-) 

Wie mij kent weet dat ik geen enkele plant in leven kan houden, ik heb totaal geen groene vingers. Ik heb de hoop inmiddels opgegeven en heb dus ook (helaas) geen enkele plant in huis. Maar nu wel een Moestuintje! Vooral dankzij het enthousiasme van de kinderen, de Oudste Zoon is er erg druk mee. Het zal mij benieuwen of we over een paar maanden lekkere groenten en kruiden uit eigen tuin kunnen eten!
De eerste zaadjes plantten we een week of twee geleden, en al snel kwamen de eerste plantjes omhoog. Erg leuk! De eerste twee plantjes mochten we deze week zelfs al overplanten in een grotere pot.

 Maarja, wat nu? Veel verstand van groenten kweken heb ik dus niet, en tips over de voortgang van de Moestuin waren niet echt inbegrepen bij de AH-Potjes..
Op internet kwam ik deze tips tegen, bij elke groente/ kruid staat uitgelegd wanneer en hoe je ze moet verpotten en of ze naar buiten kunnen of niet. Zo leerde ik dat ik de radijsjes eigenlijk al veel eerder had moeten verpotten en dat wortelzaadjes eigenlijk gelijk in de volle grond moeten, anders maak je de worteltjes stuk. Oeps!
We wachten maar af hoe dit gaat uitpakken dus ;-)


Ps. je ziet hier ook nog een bleekselderij-experiment, ik zag op Pinterest dat je een (onder andere) bleekselderij weer kunt laten uitgroeien als je hem in het water zet. Spannend!

8 opmerkingen:

 1. Haha, ja hier van hetzelfde laken een pak! Ook wij zijn benieuwd wat het gaat redden en wat niet. Er is al veel uitgekomen maar sommige zaadjes willen helemaal niet kiemen :)
  Dankzij de AH moestuint heel Holland ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Daar word je toch zo blij van, die dingetjes uit de grond zien komen. Bij mij loopt het meestal ook slecht af, maar dat klein geluk hebben we dan toch maar gehad, he :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. De potjes van de AH zien er uit of ze organisch en straks o in de volloe grond of pot gezet kunnen worden. Ja hier wordt je nog druk mee. Maar wel leuk. Veel googelen naar ifo en kijken naar het neiuwe programma van hollandse bodem.. suc6

  Lieve groet, dinah

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oh god. In België ook aan het moestuinen. Ik moet dringend wat research doen, zo blijkt.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Bleekselderij gelijk in de volle grond zetten zonder eerst in het water te zetten werkt ook ;). Alleen dan wel pas na ijsheiligen want dan is de kans op nachtvorst nihil. Succes met jullie tuintje!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ohjee! Ik heb ze nog gewoon in de potjes staan zoals k ze kocht. Ben nog niet in actie overgegaan. Hartelijk dank voor de link Miek. Nu weet ook ik wanneer ik ze straks over moet potten ;-)


  Lieve groet, Petra L

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Leuk zo een moestuintje groetjes Marie-Claire

  BeantwoordenVerwijderen