3 oktober 2012

Naailes Voor Beginners 9: Etui NaaienIn deze Naailes leer je hoe je een eenvoudig gevoerd etui maakt. Veel mensen zijn bang voor ritsen, maar dat hoeft niet! Probeer het gewoon eens :-)

Dit etui is als hij klaar is 18 x 12 cm, maar een etui kan natuurlijk in alle vormen en maten gemaakt worden!

De naailes kun je hier vinden

55 opmerkingen:

 1. Deze les is voor mij de "kers op de taart" !! dankjewel voor de toffe lessenreeks!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dank je wel, goede les weer! Groetjes Talitha

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Een etui met voering en een rits... Super bedankt! Deze ga ik zeker eens maken. Denk dat jouw les me wel van mijn ritsenvrees af kan helpen. (op zich zette ik al wel ritsen in rokjes maar in etuitjes leek het mij zo'n gepruts)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Fijn zo'n duidelijke beschrijving, was zelf al aan de slag gegaan, maar nu gaat het zeker lukken. Dank je wel en een fijne week.
  Groetjes,
  Karen

  BeantwoordenVerwijderen
 5. dank je! Dit ga ik zondag proberen te maken!!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een duidelijke beschrijving, dankjewel! En je hebt ook leuke dingen op je pinboard staan.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een duidelijke beschrijving! Dank daarvoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Yes! ik was net op zoek naar een goede tutorial voor een etui, omdat mijn rits-hoekjes niet mooi waren :)
  dankjewel!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Heel simpel uitgelegd! Ritsen schrikken inderdaad af

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik vond het er altijd zo moeilijk uitzien,maar op deze manier en met deze supergoede uitleg moet het me ook lukken :)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Dankjewel, weer een hulp om van mijn "tirettenfobie" af te geraken!.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Dit moet gaan lukken!! Van het weekend dan eindelijk dat ritsvoetje maar eens uitproberen ;-)

  Simone

  BeantwoordenVerwijderen
 13. wauw, wat een werk, al die lessen zou uitwerken. Mooi dat je in deze les meteen iedereen over de 'rits-vrees' heen helpt!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wat een duidelijke uitleg weer. Ik ben pas begonnen met naaien en jou lessen zijn een superhulp hierbij!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Heel leuk, en heel makkelijk te maken als je je instructies volgt. Heb hem gisteren gemaakt, en ben super trots!

  Super dat je dit allemaal doet, echt!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Heel duidelijk en eenvoudig uitgelegd ! Bedankt voor de hulp bij men eerste naaiprojectje ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Bedankt voor de uitleg... heb er vandaag eentje gemaakt maar ben niet 100 procent tevreden over de hoeken van de ritssluiting... misschien wil ik het te perfect!

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Wat heb je een geweldige website! Ik kwam hier toevallig terecht toen ik googlede hoe ik een hoes voor een voedingskussen kan maken.

  We verwachten eind dit jaar ons eerste kindje en ik krijg al allemaal inspiratie om dingetjes voor ons kindje te maken! Zelf stof uit laten kiezen om een etui te maken voor als hij/zij naar school gaat enzo hahaha. Ik ga deze site zeker bewaren en vaker opzoeken.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Heel leuk en goed uitgelegd.
  Vanmiddag heb ik met 3 meisjes van 9 en 10 jaar een etuitje genaaid. We hadden 3 naailessen deze vakantie. Eerst hebben ze een tasje genaaid, en daarna een etui.
  Ze hadden nog nooit eerder met een naaimachine gewerkt en vonden het helemaal geweldig.

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Ook deze etui is gelukt. Al zag ik het niet zitten ben toch trots op het resultaat. Heb nog wat oefening nodig maar mijn kinderen vinden het prachtig.
  Dank je wel vr de duidelijke uitleg.

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Dank je wel, ik heb even gespiekt hoe jij het doet en dat is wat eenvoudiger dan dat ik het altijd deed.

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Poeh was wel lastig hoor voor het eerst een rits! Maar het is gelukt. Zie hier mijn etuitje!

  http://madebylau.blogspot.nl/2013/01/aaah-een-rits.html

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Ik wil je graag heel erg bedanken voor de super naai- en haaklessen!! Erg leuk om creatief bezig te zijn en met jouw uitleg gaat het erg goed. Het is me ook net gelukt om de afbeelding (met link!) van jouw naailessen op mijn blog te zeggen. Dus als je wilt ben je welkom om een kijkje te nemen :)
  Groetjes Liesbeth

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Als echte leek met welgeteld 4u naailes achter de rug is het mij ook gelukt!
  Ik heb er een kleine portemonee van gemaakt en ben er supertrots op!
  Ik wou ook nog even zeggen dat jouw uitleg superduidelijk is en makkelijk te volgen door de foto's; jij doet de mensen echt zin krijgen om te naaien (of in mijn geval) toch te proberen! Ik vind je blog superleuk!
  Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Super blog heb je hier!!!
  Ik heb al al je lesjes gevolgd en ben zeer tevreden over de resultaten. Er zitten nog wat beginnersfouten in, maar ben telkens als leek erg trots als ik een projectje afgewerkt krijg. Morgen gaan een vriendin en ik ons wagen aan het ritstasje! Jouw uitleg is heel duidelijk dus hopelijk kunnen we morgen met trots ons zakje showen :D.
  Bedankt MiekK! Je bent super!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 26. ik vind dit een leuk artikeltje! want ik heb ook nog een oude naaimachine van oma ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 27. zeer creatief bedacht!
  ik ga het zekereens proberen!!
  ik ben wel noch maar een beginnertje, ik zit nu in het 1ste middelbaar en leer het... ik ben dus 12 jaar en wordt er 13!
  ik heb al veel gemaakt hoor!! en kan het al behoorlijk!
  danku voor deze leuke les methode!
  zijn er misschien noch zulke leuke dingetjes om te maken??
  xjes jana

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Eerst het speldenkussen, als tweede projectje meteen de etui =)
  en ja hoor, beide van de 1e x geslaagd, maar dat is niet moeilijk met zo'n duidelijke uitleg!
  Bedankt!!

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Superbedankt! Eerste keer iets gemaakt met een rits en zeer geslaagd dankzij de heldere uitleg.

  BeantwoordenVerwijderen
 30. Beste Miek,
  als beginneling ook erg duidelijk te volgen met deze uitleg, bedankt daarvoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 31. Alweer een heel duidelijk uitleg met een mooi tasje als resultaat :-) Bedankt!

  BeantwoordenVerwijderen
 32. ik heb al je naailessen gedaan,ik was echt een beginnertje,maar nu voel ik me al zekerder aan de machine,je ben echt bedankt en een aanrader voor beginners

  BeantwoordenVerwijderen
 33. Jawel de rits! Dit gaat wat worden. Maar zoals je zegt: "angst opzij en er gewoon aan beginnen". Een projectje voor dit weekend dus :)

  BeantwoordenVerwijderen
 34. Vandaag de eerste keer de uitdaging van een rits aangegaan, maar ik geraak er niet uit hoe ik de rits wat open of dicht kan doen als ze in de weg zit, ze past niet onder de naaivoet?? In de handleiding staat wel dat het een hele ritsvoet is, iemand van de stoffenwinkel zei dat voor een gewone rits een halve ritsvoet moet zijn?? Kan iemand helpen? Alvast bedankt! Groetjes Kim

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik weet alleen dat er een gewone ritsvoet en een blinde-rits voet bestaat en ik heb nooit problemen met mijn gewone ritsvoet! Je schuift de naald helemaal opzij en naait dus eigenlijk langs de rits en niet over de rits. Als het trekkertje van de rits in de weg zit kun je de rits wat verder open of dicht ritsen (met de naald naar beneden). Ik hoop dat het gaat lukken!

   Verwijderen
 35. Voila, de kers op de taart! Bedankt voor je toffe lessen, heb ze allemaal gemaakt. Bijgevolg zijn onze kussens gepimpt, huppelt mijn metekindje blij rond in haar nieuwe 'comfy pants' en heb ik een leuke etui voor mijn haaknaalden (en is een grotere versie voor de breinaalden in de maak!) :)
  Ik weet enkel niet of ik stap 4 helemaal goed doe? Je plooit de rits toch in de lengte dubbel tussen je voeringstof en naait er dan over als je rondom stikt? Want mijn rits-hoekjes zijn nogal afgebogen... en als ik ze in een rechtere hoek trek, is mijn voeringzakje een stuk kleiner dan de buitenkant?
  Maar los daarvan een geslaagd resultaat, bedankt voor de fijne lessen!

  BeantwoordenVerwijderen
 36. Duidelijk zonder poeha, gefixt in een halfuurtje. Bedankt.

  BeantwoordenVerwijderen
 37. Net mijn ritstasje af gewerkt.Ben er super content mee.Het past volledig bij mijn omkeerbare tas die ik gisteren gemaakt heb.Bedankt voor de goede uitleg,de foto's erbij maakt veel duidelijk.Ik hoop nog lesjes bij jou te kunnen volgen.Groetjes Carla

  BeantwoordenVerwijderen
 38. Nogmaals zo'n ritstasje gemaakt voor ons nichtje in haar lievelingskleur.Bedankt voor de leuke en goed uitleg.

  BeantwoordenVerwijderen
 39. Cathérine aka Madame Froufrou19 juni 2014 om 20:49

  Oooh wat ben ik trots op mijn etui'ke! Ook de kussenslopen van op jouw blog heb ik al verschillende keren gemaakt! Je tutorials zijn geweldig! Dikke merci!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 40. Vandaag met 2 dametjes van 8 een etui gemaakt. De dames hebben zelf geknipt en genaaid en zijn supertrots op hun etui. Maandag gaan de etui's mee naar school. Leuke tuto

  BeantwoordenVerwijderen
 41. En Hoppa!! ook het etuitje is klaar. Ik heb op de 0stand dat hij geen stof neemt de achternaam op de stof geborduurd. en daarna alles in elkaar gezet. Het was wel goed kijken hoe je de stof nu precies moet plaatsen. Helaas was mijn ritsvoetje niet compleet dus ben ik met een gewoon voetje en een rechte steek over de rits gegaan en waar de rits in de weg zat heb ik hem gewoon even dicht gedaan zodat ik verder kon en dit is prima gelukt! Graag nog meer naailessen!!! Super bedankt!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Goed bezig Daniëlle! Leuk dat je zo enthousiast bent, misschien is het inderdaad wel tijd voor wat nieuwe naailessen ;-)

   Verwijderen
 42. Net mijn ritstasje af gemaakt volgens jou uitleg.Hij wordt naar een mede inwoner van jouw land opgestuurd omdat ze hem bij mij gewonnen heeft!

  BeantwoordenVerwijderen
 43. Hallo

  Als dummie in het naaien heb ik hier toch een domme vraag ...

  Ik ben een beetje in de war bij stap 2. In stap 1 laat je de rits open als je de delen op elkaar stikt. Bij stap 2 is ze gesloten?
  Verder zie ik ook niet goed of ik bij stap 2 de voering met de goede kant naar boven moet leggen of omgekeerd. Bij de eerste keer leg ik de rits op de goede kant van de voering.

  Kan je me even op weg helpen?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Katrien,
   De rits doe je in stap 2 dicht om de stoffen netjes langs elkaar te laten lopen, én omdat het lipje van de rits anders in de weg zit.
   Bij stap 2 leg je de voeringstof ook met de goede kant naar boven, dan de rits, dan de buitenstof met de goede kant omlaag.
   Succes!

   Verwijderen
 44. Ik heb het gedaan, spannend. Soms wat scheef gegaan...en dat met het ritsje is niet echt duidelijk- eroverheen stikken of ertegenaan? Nu is het hoekje bij de rits niet zo mooi...

  BeantwoordenVerwijderen
 45. Heel blij met je naailes. Heb een mooi etui met rits gemaakt, en de foutjes die er nog in zitten vallen niemand behalve ikzelf op ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 46. Een leuk project. Alleen zijn mijn hoeken aan de bovenkant bij de rits rond. Wat heb ik fout gedaan?

  BeantwoordenVerwijderen