9 april 2013

Tips & Trucs voor Netjes PatchworkPatchwork, het ziet er zo prachtig uit (vind ik ;-) ), maar het lijkt zo ingewikkeld en veel werk al die kleine vierkantjes. Valt best mee! Als je het maar nauwkeurig doet kan er eigenlijk weinig mis gaan.

Hier wat Tips zodat je Patchwork Project gewoon goed lukt!


Lees Verder >

21 opmerkingen:

 1. Je laat het er allemaal zo makkelijk uit zien! Maar dat precieze, daar zit nu net het probleem bij mij. Ik ga meestal vooral voor snel. Maar goed, een uitdaging op z'n tijd kan geen kwaad. En stofjes heb ik ook nog genoeg liggen eigenlijk. hmmmm, tja, je brengt me aan het twijfelen

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk, ga het ook eens proberen al is het vast niet zo makkelijk als het nu bij jou lijkt :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Marieke, een mooie en duidelijke uitleg. Heel vrolijk al die minilapjes :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik vind patchwork echt super! Ik plan ooit nog eens een groot deken te maken. Als ik eens tijd heb...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. ik ben bezig een patchwork te maken van oud materiaal, om er later een quilt van te maken voor op bed.
  ik gebruik alles, oude theedoeken, pyama's met een gat er in, versleten nachtponnen, oude kussenslopen en een versleten laken.
  de echt versleten stukken knip ik er uit en van de rest maak ik deze keer ook vierkantjes (de vorige keer een echt moeilijke gemaakt met driehoekjes en blokjes in een soort mozaikpatroon)
  zo zonde om een laken weg te gooien als alleen het midden versleten is en meestal is van pyama's alleen de broek versleten en het jasje nog goed!
  quilten is niet een dure dames hobby.. de oorspronkelijke quilten werden JUIST van oude spullen gemaakt.
  en overgebleven kleine lapjes kan natuurlijk ook! ook zonde om weg te gooien he!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ben ik het helemaal mee eens! Ik ben benieuwd naar je eindresultaat :-)

   Verwijderen
 6. Het blijft er gezellig uit zien.... Misschien binnenkort ook weer eens een patchwork kussen maken. Wat heb jij eigenlijk van deze mooie lap gemaakt?

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Eigenlijk worden de naden juist niet open gestreken maar steeds om en om één kant op. Bij het doorpitten naai je dan in de dubbele naad toeslag wat het patchwork sterker maakt!
  Maar open strijken is soms wel egaler (platter).

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Het ziet er heel mooi uit. Ben alleen niet zo'n fan van de naaimachine...
  Kan het ook (op min of meer dezelfde manier) met de hand?

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik had net mijn allereerste patchwork af toen jij jouw blog op Facebook aankondigde van de week. En... ik heb het niet zo slecht gedaan!! Over het eindresultaat was ik tevreden, maar ik was erg benieuwd naar jouw tips. Het wordt een klein kussentje, dus ik had maar 9 vierkantjes. Het kussen kan pas na mijn dochters verjaardag op mijn blog!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Grappig, iedereen lijkt ineens aan de lappendekens!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. ZO...dat ziet er makkelijk uit :o)
  Bedankt voor de duidelijke werkbeschrijving!
  Fijne dag! Dinaz ♥

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik krijg er helemaal zin in om nu echt eens een fijne lappendeken te gaan maken :)

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wow! Ik wil dit zeker proberen.. Hopelijk met wat naaihulp van moeders... Ik zie het al voor me, zo'n geweldige deken voor op mn bed!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wat ik me af vraag is het volgende. Bij de naailes heb ik geleerd dat ik steeds, bij het starten en het einde van het stikken, een keertje achter en dan weer naar voor moet stikken. Is dat bij het patchwerken ook het geval?

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Bedankt voor deze duidelijke uitleg! Ik heb vorige week een naaimachine gekregen, voor mn verjaardag, na jaren rommelen op die van mn moeder. En nu ben ik bezig met een naaimachinehoes, met als voor- en achterkant wat leuke lapjes. Dank!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Watziet het er toch mooi uit. Ik heb al eens eerder 2 kussens gemaakt voor mijn tweeling. Nu! word ik Oma van een tweeling en ga ik patchwork dekentjes maken. Heb 'r zo'n zin in.

  BeantwoordenVerwijderen