17 mei 2017

Easy Flower Top


Ik maakte een nieuw shirt voor mezelf, in het kader van Me Made May (een maand georganiseerd door Zoe, in het teken van je zelfgemaakte kleding, om meer van je zelfgemaakte items te houden en erachter te komen wat je het liefst draagt en wat je nog nodig hebt).

Mijn challenge is het om deze maand elke dag een zelfgemaakt kledingstuk te dragen. En zo kwam ik er achter dat ik dus nog wat t-shirts en topjes met korte mouwen of zonder mouwen kan gebruiken. En een dun vestje zou ook nog wel fijn zijn.
Dit shirt maakte ik van twee restjes stof die ik nog had liggen, allebei te weinig om een shirt van te maken maar ze pasten perfect samen!
Het patroon tekende ik ooit op mijn eigen maten,
Een eenvoudige top met aangeknipte mouwtjes.
Ik naaide eerst de lapjes stof aan elkaar (een stuk zwart aan de boven- en onderkant van de bloemenstof) en daarna knipte ik het patroon uit mijn nieuwe lap stof. 
Met de bovenkant van de Top precies in het midden van het bloemen gedeelte.
Ik werkte de mouwtjes en hals af met restjes van het zwarte tricot.


Hij is een beetje aan de wijde kant, maar dat vind ik eigenlijk juist goed.
Lekker luchtig en buik-verbloemend ;D
Er gaan zeker nog meer shirtjes komen,
Het is een fijn snel-klaar model, met veel mogelijkheden om te variĆ«ren met stoffen, 
plooitjes en boordjes.


Stoffen: restjes uit eigen webshop, biokatoen tricot
Patroon: zelf getekend, eenvoudige top

5 opmerkingen:

 1. Leuk! En over vestjes: misschien heb je t wel eens gezien, ik heb het laatst gedaan: een shirt met lange mouwen middenvoor doorknippen: tada, een vestje. Ik moet m zelf nog afwerken. Knoopje-lusje bovenaan en de knipkanten afwerken. Precies de goede dikte voor in de zomer!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja dat heb ik inderdaad wel eens gezien via Pinterest, heel leuk idee!

   Verwijderen
 2. Leuk! en buikver'bloem'end is een leuke woordspeling ook. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heerlijk die verbloemende patronen haha!
  Mooie combi van stoffen zo, staat je goed.

  BeantwoordenVerwijderen