13 augustus 2009

Project: halter bh van 'gewone' bh

We hebben deze maand nog twee bruiloften. Dus ik heb gisteren nog een mooie jurk gekocht, zodat ik er als 'nijlpaard' toch nog een beetje leuk uitzie.. Het is alleen wel een halter jurk, en ik had natuurlijk geen halter bh liggen. Dus ik heb vandaag een van mijn zwangerschaps-bh's omgebouwd tot een halter. En het was eigenlijk heel gemakkelijk, klaar in een half uurtje!
*
Hier is een tutorial:

Je hebt nodig:
- 'oude' bh (sorry voor mijn oncharmante zwangerschaps exemplaar, je kunt natuurlijk ook een mooiere nemen..)
- schaar
- naaimachine


Stap 1
Neem een bh met een ringetje aan de bovenkant van de bandjes (bovenste cirkel).
Knip aan de achterkant de bh-bandjes door, zorg ervoor dat je knipt onder het gespje waarmee je het bandje langer en korter maakt (onderste cirkel).

Stap 2
haal aan één kant het bandje van het ringetje af (rechts).
Probeer even uit hoe lang het bandje achter je nek moet worden en knip het bandje dat nog over is op lengte, laat wel het schuifje zitten (links). Hou rekening met twee cm extra omdat je het bandje nog dubbel moet slaan als je hem weer vastnaait.


Stap 3
Haal het bandje door het ringetje aan de rechterkant van boven naar beneden en sla hem nog een keertje dubbel om het afgeknipte randje weg te werken.
Naai het bandje vast.
=> Tip: gebruik een strech-naald en de strech-steek op je naaimachine.

Ik heb een zigzag steek gebruikt om meteen het afgeknipte stukje af te werken en een gewone strech-steek daar links van voor extra stevigheid.


Stap 4
Nu nog de afwerking aan de achterkant.
Knip het overgebleven bandje op de rug zo kort mogelijk, recht langs de rand van je bh af zonder het elastiek aan de achterkant van je bh te beschadigen.


Werk af met een zigzag steek. Het ziet er niet zo heel mooi uit, het zou mooier zijn om de rand een keer om te slaan en dan vast te naaien, maar volgens mij zit het dan niet meer zo lekker.


En klaar is je nieuwe halter bh!

Achterkant

Voorkant

I made this halter bra from an old pregnancy bra, to put underneath a halter dress.

7 opmerkingen:

 1. Hey,

  dat ziet er goed uit! ben wel zeer benieuwd naar het draagcomfort..! Draagt het prettig, of is het haalbaar voor een avondje (middag, dagdeel dus) maar niet te vaak herhalen? Met mijn 70D vind ik de 'gewone' halterbh's al een crime en haltertopjes/jurkjes/etc (hoe mooi ook, vooral zo'n lange jurk) neem ik niet meer mee. Maar misschien dat het met een goed passende bh die omgebouwd wordt, beter gaat...
  Wil je 't laten weten?

  groet Wiek

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat noem ik nu nog 'ns een idee! Zou het met bv beha's ook lukken. Ach ja, ik probeer het gewoon! Geweldig deze tip, bedankt!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. soow, das handig. Ik ga hem opslaan in mijn hoofd en voor de zekerheid ook maar op de harde schijf ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Haha, wat een leuk idee om dat ook op foto te zetten. Gefeliciteerd met de zwangerschap. Misschienben je inmiddels al bevallen hoor, kom voor de eerste keer op je blog. Je schrijft erg "gezellig".

  BeantwoordenVerwijderen
 5. @ christel: welkom hier en dank je wel! En nee hoor, nog niet bevallen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een super idee!
  Ik heb altijd moeite om met een grote cupmaat een passende halter BH te vinden. Dit ga ik zeker proberen! Sommige dingen liggen zo voor de hand en toch kom je er niet op. Bedankt voor de tip. En je kindje zal er nu inmiddels wel zijn. Geniet ervan!

  Groetjes Leentje

  BeantwoordenVerwijderen
 7. En het is op 18 juni 2012 nogsteeds een goed idee.Ik was aan het zoeken naar een betaarbare halter BH, maar die zijn er niet zo veel. Dit is een super idee. Ik ga vanavond meteen aan de slag.

  BeantwoordenVerwijderen