21 januari 2010

De plastic tassen boycot

Plastic tassen, nee dat kan niet meer tegenwoordig!
Laatst maakte ik al DEZE tas van een oud t-shirt. En dat werkt heel goed! Nouja, als je kleding enzo gaat shoppen in ieder geval (het lijkt wel een bodemloze put, heel leuk als je thuiskomt en je tas gaat leeghalen!). Maar voor de zware boodschappen is hij niet sterk genoeg..
*
En toen kwam Eloleo met haar kringloopproject, inclusief tutorial voor de boodschappentassen! Superleuk en handig (door het vakje waarin je ze kunt opvouwen), dus ik heb er meteen twee gemaakt :-).
*
Die kunnen nu mijn oude verterouwde boodschappentas aanvullen. Deze kocht ik ooit omdat ik de print zo mooi vond. Maar erg groot is hij niet.. De helft van de boodschappen ligt altijd los naast de tas in het mandje onderin de kinderwagen..
*
Nog even wat close-up-jes..
Dit is het maxi-model, gemaakt van twee ikea-stofjes:
*
En dit het minimodel (beetje slechte foto..) gemaakt van DIT retro-stofje:
*
En nu dus nooit meer plastic tassen gebruiken! Alleen nog de man des huizes heropvoeden, want die neemt nogal vaak een plastic tasje als hij iets koopt.. Misschien moet ik ook nog een man-vriendelijke tas maken (lees: eentje met een onopvallende kleur)
*
En de plastic tassen die we nog hebben? Die zitten in deze plastic-tassen-zak:
*
En een hele tijd geleden heb ik geƫxpirimenteerd met het "fusen" van plastic zakken en er zo nieuwe "stofjes" van te maken. Zo maakte ik DEZE tas voor Thijmen. Erg leuk om te doen, maar zeer tijdrovend. Dus dat experiment staat nu even op een laag pitje :-S

5 opmerkingen:

 1. meisjevanveertienjaar22 januari 2010 om 10:04

  wat super leuk !
  dat laatste wil ik oook al heel lang proberen,
  maar is nog niet van gekomen :(

  ik lees je blog al een paar maanden en vind het echt een gewƩldige blog. (:
  en je blogt ook lekker vaak, hoewel ik eigenlijk vind dat het niet vaaak genoeg kan :P

  ga zo dooor!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Geweldig project van Eloleo, ik ga ook meedoen..

  Ooit!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zeker een goed idee!
  Houd je ook van vintage? Volg mij!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi Marieke,

  Complimenten voor je blog! Het ziet er erg goed uit en hoop dat je door blijft gaan. De tassen die je gemaakt heb zijn stuk voor stuk weer erg lief.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. The information that you provided was thorough and helpful. I will have to share your article with others.
  Tassen bedrucken

  BeantwoordenVerwijderen