9 januari 2010

"Thijmen kan het zelluf"...

...is één van de favoriete uitspraken van Thijmen. Nou, eigenlijk zegt hij "NEE mama niet doen, Thijmen kan het ZELLUF!!". En andere favoriete uitspraken zijn: "Thijmen wil helpen", "Thijmen wil ook" en "mama, wat is dat?".
Nouja, je begrijpt het al: het ventje wil overal bij betrokken worden en hij doet (en zegt) alles na wat papa en mama doen. En dat is soms vermoeiend (als je even snel iets wil doen), maar eigenlijk ook wel heel leuk. Eigenlijk laten we hem niet vaak genoeg helpen of dingen zelf uitvinden. En dan wordt hij toch kwaad!
Dus, we moeten er toch aan geloven.. Onze Thijmen wordt groot (hij werd vorige week al 2,5!) en hij kan ook echt al heel veel zelf. Dus moeten we hem maar lekker laten helpen (ook al kost dat wel wat meer tijd..).
Vandaag hebben we samen (voor 't eerst) een cake gebakken. Hij vond het geweldig (en ik ook!) en hij was heel trots op het resultaat :)
*

En zelluf opeten was natuurlijk ook heel leuk!
*

(Het schortje van Thijmen heb ik alvast gemaakt voor zijn toekomstige keukentje, maar daarover later meer)

6 opmerkingen:

 1. Ook leuk om jou eens op de foto te zien!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een gezellige foto's! Onze zoon is bijna 2 jr en 3 maanden, maar die wil vast ook wel cake bakken binnenkort.En ja die doet ook het liefst alles na van papa en mama. We genieten er ook erg van.Leuk schort hoor en het t-shirt eronder ook! (Onze Kjell is een hele erge Bob-fan en draagt ook graag shirts van Bob.Super een keukentje voor Thijmen. Ik ben benieuwd!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Bijna dezelfde foto's hebben we van Nils. We bakten koekjes en toen hij door had dat hij moest wachten met ze opeten tot ze uit de oven kwamen... oeioeioei, drama!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. die fase duurt wel lang vind ik ;-)
  haast en spoed is zelden nog goed
  geniet van het samen doen

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Kindjes verplichten je gewoon om het "trager" te doen en dat is helemaal niet erg vind ik ook. Integendeel: je gaat zelf een versnelling lager en dat is alleen maar positief. Als het kan : geniet ervan.
  Hier wil mijn zoontje van 2, 5 jaar vooral papa helpen en niet mama. Maar ik heb al 2 bakkende dochters van bijna 13 en bijna 10. En er niets leuker dan dat!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Nou moe! Dit is nu volgens mij al voor de derde keer dat ik op je blog kijk en blijkt dat je me nét voor bent met je ideeën! Tsssssk. Je bent een trendsetter ;)
  Leuke foto's en als Thijmen er genoeg plezier aan heeft, kan het later nog van pas komen ;)

  BeantwoordenVerwijderen