16 januari 2010

Wie "lockt" er ook?

Bedankt voor het medeleven iedreen! Het deed me goed te lezen dat het niet aan mij lag.. En met Lukas gaat het alweer stukken beter gelukkig!
*
Maar nu even iets heel anders:
Wie van jullie heeft er (ervaring met) een lockmachine? Ik wil namelijk van mijn opgespaarde verjaardagscentjes een lockmachien gaan kopen, maar ik heb er helemaal geen verstand van!
Dus:
-Welk merk is goed of juist niet?
-Waar moet ik op letten? Ik wil er (naast katoen) stech-stofjes mee kunnen afwerken en ook gebreide 'stoffen'.
-Het is niet voor massaproductie, maar gewoon voor huis- tuin en keukenwerkjes.
-En verdere tips, adviezen en ervaringen zijn ook welkom!

19 opmerkingen:

 1. Ik lees even mee... Ik wil namelijk ook errug graag een lock gaan kopen!.
  Ik heb wel al begrepen dat een 3 en 4 draads lock erg fijn is. Ook vind ik zelf een rolzoom een must. Net als ingebouwde verlichting en makkelijk in te rijgen ennuh een schapelijke prijs......

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh, ik wil ook advies :) Heb nu alleen een gewone naaimachine en veel idee├źn die volgens mij het beste uitgevoerd kunnen worden met een lockmachine.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb een bernina 700D. Ik heb hem toch al een paar jaar en ben er zeer tevreden van! Je kan met 3of4 draden werken, en ja de rolzoom gebruik ik ook nogal regelmatig. Het inrijgen is handmatig (er bestaan erook automatische) maar als je het een keer kent, is het geen probleem.
  Ik heb eigenlijk niet nagedacht over verschillende merken, ik ga altijd voor bernina!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik heb een Bernina 800DL. 3 of 4 draads, rolzomen, gemakkelijk inrijgen, eenvoudig aan te passen spanning en differentieel. Ik gebruik hem ook om stroken de "roezelen"(gaat veel sneller dan met de hand).
  Mijn advies....koop GEEN toyota. Die geeft alleen maar ellende!Ik heb er eentje gehad en er ook al die tijd ellende mee gehad. Ik zeg dus hetzelfde als Tante Hilde, ga voor een Bernina.

  Groetjes Judith

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoihoi, denk je vooral advies te krijgen...Zijn het met name mensen die ook advies willen ;-) En helaas voor jou, ik sluit me bij hen aan. Heb net een nieuwe naaimachine dus voor een locker moet eerst nog wel even gespaard worden ;-)
  Gelukkig dat het met Lukas al weer beter gaat. Thijmen is uiteindelijk echt een week ziek geweest! Tot nu toe is het Iris gelukkig bespaard gebleven (afkloppen)
  Groetjes Alies

  BeantwoordenVerwijderen
 6. ik heb zelf geen lockmachine, maar kan bevestigen dat Bernina als beste uit de test komt. (aldus mijn naailerares) IEts duurder, stuk beterder ;-). Zelf heb ik wel een lockmachine te leen gehad, maar weer teruggebracht. Ik deed er te weinig mee. Wat ik wel gehoord heb, is dat er speciale cursussen zijn, daar leer je veel tips en tricks.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik heb een Pfaff lockmachine en ben er echt dik tevreden mee. Ik kan je aanraden naar een erkende naaimachinedealer te gaan en er daar eentje aan te schaffen. Neem verschillende stofjes mee van huis en ga een middag oefenen. Het is echt even goed kijken hoe het allemaal werkt. Maar als je er eenmaal eentje hebt dan wil je niet meer anders.
  Ik denk dat ook voor Lockmachines geldt, net als voor naaimachines, dat je beter wat meer geld neer kan leggen om een goede te kopen. Dat scheelt een hoop frustratie.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik heb een Toyota lockmachine. Die heb ik aangeschaft omdat ik 2 jaar geleden ben begonnen met het naaien van T-shirts. Ik gebruik hem nu om alles af te werken dat rafelt. Laatst is de onderhoudsman voor mijn beide machines aan de deur geweest (hij doet zijn werk in een bestelbusje). Hij zei dat de Toyota een goede prijs-kwaliteitsverhouding heeft, maar eerlijk gezegd zou ik een volgende keer voor een ander merk kiezen (ik kan lezen en schrijven met mijn Pfaff naaimachine), want ik zit er toch vaak mee te prutsen. Het inrijgen leer je snel, maar de spanning reguleren blijft lastig en ik vind ook dat hij veel lawaai maakt. Er is een goede site over lockmachines. Weet het niet zo uit m'n hoofd, maar via Google makkelijk te vinden. Verder zou ik naar een goede zaak gaan, en goed van tevoren bedenken wat je wilt. Dan kunnen ze je goed advies geven.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Als je over nadenkt een lockmachine te kopen... niet twijfelen, gewoon doen. Eens je het ding in huis hebt kan je niet meer zonder.
  Ik heb ook eerst uitgekeken voor een Bernina maar aangezien de lockmachine ook niet moest dienen voor professionele doeleinden vond ik de Bernina ook iets te duur (alhoewel ik zeker overtuigd ben van de kwaliteit).
  Ik ben in een aantal winkels advies gaan vragen en het is uiteindelijk een Janome geworden. Hij kan 3 en 4-draads aan, rolzoom zonder plaat te veranderen, ... . Janome is de naam van de fabriek waar ook de "grote merken"-machines gemaakt worden. En als ik vergelijk met de Bernina's die we in de naailes staan hebben lijkt het mij inderdaad helemaal hetzelfde. Enkel een andere naam en een ander prijskaartje. Ik kreeg er heel wat uitleg bij en dezelfde garantievoorwaarden. Ik ben er heel tevreden over.
  (Ivm dat inrijgen, je kan garen kopen die je gewoon bovenaan aanbindt en dat hoef je dus niet handmatig in te rijgen. Heel erg praktisch.)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Geen idee wat voor merk enzo wij hebben, ik weet wel dat het een oud beestje is en het nog goed doet.

  En dat de mensen van de winkel afzetters zijn, omdat ze allerlei dingen wilden doen tijdens het onderhoud die niet nodig waren. Het zijn net automonteurs.. (Oei laat me dat maar niet aan Vriendlief (de automonteur) vertellen.. :p)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ikzelf heb een Lewenstein 400d waar ik tot nu toe tevreden over ben. Heb hem ook nog niet helemaal uitgetest.
  Ik kan er mee rolzomen en gebruik hem dikwijls om stukken aan elkaar te zetten die heel erg rafelen. Ik kan er ook mee rimpelen en zo makkelijk ruches mee maken.
  Hij was eigenlijk niet zo heel duur!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik heb een Husqvarna Viking Huskylock, ook een heel goede. Ook ik geef je de tip: investeer liever in een goede merkmachine, dan dat je een goedkope neemt. Mijn vriendin had een goedkope. Eerst ging dat prima, tot zij er problemen mee kreeg en bleef houden.
  Van mijn (Husqvarna-dealer (iemand die al heel lang in het vak zit) weet ik dat je bij een merk als Husqvarna nog heel lang reserve-onderdelen kunt krijgen. Dat zal bij Pfaff en Bernina ook wel zo zijn. Bij goedkopere merken houdt het na 10 tot 15 jaar op.
  Succes en ik ben benieuwd wat het gaat worden!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ben je er al uit? Heb je al een lockmachine gekocht, zo ja welke?

  Ik ben niet nieuwsgierig......

  BeantwoordenVerwijderen
 14. @Spikkel & stip: nee nog niet! ik ben nogal slecht in keuzes maken..

  BeantwoordenVerwijderen
 15. zie www.naaimachine-online.nl
  ik heb een Enjoy. leuke prijs! en doet het perfect!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. hoi ik heb een janome en een singer lockmachine en ben over beide zeer tevreden.Ik ben zelf een coupeuse en raad je aan koop inderdaad geen goedkope lockmachine (toyota of een vendomatic) wel een merk.Met een drie en vierdraads is wel een must en met een verstelbaar mesje en een rolzoom.
  Je kan beter iets meer besteden als dat kan dan een goedkope kopen waar je niks aan hebt.

  chanta;

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Heb je intussen een overlock gekocht ik wil er ook eentje kopen vandaar mijn vraag?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, ik heb intussen een Bernette (van Bernina) gekocht, een 4-draads! Bevalt goed!

   Verwijderen
 18. ik ga morgen kijken... normaal voor de Bernina 800!

  BeantwoordenVerwijderen