27 mei 2010

Zonnehoedje, nu ook voor peuters!

Ik had het beloofd, dus nu ook een Keerbaar Zonnehoedje-Patroon voor peuters! En natuurlijk ook omdat Thijmen een beetje jaloers was op het zonnehoedje van zijn broertje ;-)
Klik HIER voor het patroon,
 
Het peuterhoedje is voor een hoofdomtrek van ongeveer 50 cm

14 opmerkingen:

 1. Super! Ga ik zeker uitproberen binnenkort!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ha, dat komt als geroepen. de zoon van mijn nicht liep al rond met een roos-paars exemplaar en ik dacht écht dat het een meiske was. die gast heeft dringend een mannelijk hoedje nodig. dat vond zijn mama ook.
  merci dus, voor het redden van dat arme kindertje.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Super, dat ga ik nog proberen te maken voor we op vakantie vertrekken! Dank je wel!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. wauw super!! ik ga ook één maken voor anna!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leukleuk! Zal het hoofd van dochterlief morgen maar eens opmeten :) Heb nog leuke stofjes genoeg liggen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. leuk leuk!

  dat ga ik ook eens proberen maken..
  dankjewel!!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Allé jong, ik probeerde gisteren uw zonnehoedje te maken en dat mislukte helemaal! Ik had de hoofdomtrek van Pol gemeten en dat was juist 45cm. Ideaal voor jou patroon. Maar het is veel te klein uitgevallen (dus 't is nu een poppenzonnehoedje geworden).
  Jou exemplaren zien er zo perfect uit, maar ik vond het heel moeilijk om dat bovenste eraan te naaien. De cirkel was precies te groot en bolde helemaal op. Ik zal het nog eens moeten proberen...

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hallo,
  Ik heb deze week ook proberen het hoedje te maken. Ik had eerst de kleinste maat genomen (baby) maar die bleek veel te klein te zijn. Na het nog eens opmeten van haar hoofdje (44 cm) heb ik toen de dreumesmaat gemaakt. Opnieuw bleek die veel te klein te zijn. Ik vroeg me eigenlijk af wat ik precies verkeerd doe. Ik heb alle stukken aan elkaar genaaid enz. Of moet ik na het patroon uit te printen dit patroon nog vergroten? Ik wil het zeker nog eens proberen gezien het superleuke hoedjes zijn...

  BeantwoordenVerwijderen
 9. @Kate: Als het goed is, is het patroon op de goede schaal als je hem uitprint. Heb je de delen van de midden- en buitenkant 2x zo groot gemaakt waar 'vouw' staat?

  BeantwoordenVerwijderen
 10. mss stom vraagske maar zou dit mogelijk zijn om de ene kant in badstof te maken?? dan kan da nog wat zweet absorberen??? of denk je dat dit geen goed idee is??
  Gr en hopelijks tot hoors

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Stefanie,
   Dat zou wel moeten kunnen, maar alleen als je hele dunne badstof neemt! Anders werkt het niet fijn en wordt het een heel propperig hoedje denk ik.

   Verwijderen
 11. Ik vermoed dat je beste een maatje groter neemt dan de afmetingen? Hoofdje van mijn dochter is 51 cm, maar het hoedje van 51 cm was te klein (ook mede door grote haardos :) ) Neem ik dan voor mijn zoon met hoofdomtrek 48 cm best hoedje van 51?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, altijd beter een beetje op de groei maken. Dan hebben ze er ook langer plezier van!

   Verwijderen