9 augustus 2010

Pure nostalgie

Wat een nostalgie! 's Morgens komt Ome Willem op tv en 's avonds De Fabeltjeskrant.
En ik heb een klein gedeelte van mijn oude lego-voorraden van zolder gehaald voor Thijmen:
Een bootje van Fabuland, ken je dat nog?
Alle kleine blokjes heb ik hem nog maar niet gegeven, maar hier kan hij wel vast mee spelen.
Ik geloof dat ik het nog het leukst vind van iedereen!
Ik ga binnenkort maar eens die hele legokist uitzoeken :-) !

15 opmerkingen:

 1. Ooooh wauw! Das idd nostalgie, super! Had je dat muisje ook, Tillie? Oh heerlijk he, wij legden dan altijd een kleed op de grond, bak met lego erboven leeg kiepen, en heeeeerlijk spelen... En nu hebben we zelf kids in die leeftijd, erg bijzonder!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk, leuk, leuk!
  Wij waren laatst bij een winkel met zo'n legotafel en Iris vond juist het bouwen met die blokjes zo leuk (in tegenstelling tot de duploblokken, daar vind ze weinig aan)
  Dus: ook de blokken maar tevoorschijn halen en zorgen dat Lukas ze niet opeet ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Amai, da's lang geleden, was al helemaal vergeten dat dat bestond!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Jaaaa, ik had ook een helehoop van die dieren lego poppetjes! :D Leeeuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. leuk! ik heb dat met playmobil, we zijn hier thuis begonnen met mijn oude spulletjes. inmiddels is dat flink aangevuld..

  dat zpul blijft goed en leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. ooooohhhhhhhh ! Ik las boekjes van die figuurtjes op die boot !!! En ome willem was ik gek op, vooral op het broodje poep ;) , en ik wou dat ik nog ene platenspeler had zodat ik de plaat van de fabeltjeskrant nog eens kan beluisteren ...
  Gek ook hoe lang die dingen blijven hangen en deel van een ' cultuur ' worden hé : oogjes toe en snaveltjes dicht is toch ene uitdrukking geworden die nog altijd vaak wordt gebruikt , niet ?

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Schreef ik net een Wauw! Fabuland !! reactie met veelteveel uitroeptekens, issie weg...
  In ieder geval...
  Wauw ! Fabuland !!
  Dat was mooi, en niet lang verkrijgbaar en eigenlijk net van voor mijn tijd, maar wat vond ik 't mooi.
  Leuk dat je het nog hebt en nu aan Thijmen kan geven om mee te spelen.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Jaaa, fabuland, eindelijk iemand die het ook kent. M'n moeder heeft een hele bak met van die poppetjes staan, echt super leuk. Ik heb er zelf een kwartet van. Mijn kids kijken ook naar de fabeltjeskrant en naar ome Willem. Zelf hadden wij geen tv vroeger dus dat keek ik nooit.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. hartstikke leuk! ik heb wel mijn playmobil nog van vroger maar kjell heeft de koets al gesloopt maar Duplo is hier helemaal in!!!!!helaas had ik dat niet van vroger en hebben we al veel zelf gekocht en krijgen we een vuilniszak gevuld van een vriendin van me. We verheuegen ons nu al! samen bouwen is zo leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. jaaa... Fabuland geweldig !!! ik heb ook nog een klein beetje ervan hier van vroeger !!
  leuk zeg !!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Geweldig! Wij speelden er nooit mee, het ging mijn zus en mij om het bouwen. We hadden alles in grote emmers zitten. Als we begonnen was het dan omkiepen en één voor één iets uitzoeken. Dat duurde dan dus al een paar uur. Vervolgens gingen we dan allebei ons eigen huis inrichten. Ik moet zeggen dat we daarbij best creatief waren. Vooral in het maken van keukens waarbij we autodeurtjes als kastdeurtjes gebruiken en de laadklep van een autootje was de ovendeur.
  Mijn vriend begint overigens net zo te glimmen als hij bij kinderen Duplo ziet, dus als wij ooit kinderen hebben zullen ze waarschijnlijk door ons gedwongen worden om met Lego te spelen...

  BeantwoordenVerwijderen
 12. OOOOOhhhhhhhhh herken dat dat ook.De jongens hebben "mijn huisje en garage ervan" er liggen nog ergens ,uren heb ik er mee gespeeld.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Jáááá!!! Zó herkenbaar!
  Ik heb een tijdje terug mijn "echte" lego uit de kast gehaald voor onze "kleine" knul. Hij speelt nu met Lega van ruim dertig jaar terug. Leuk hé?

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ome Willem, Fabeltjeskrant ken ik maar deze Fabuland niet. Wel geweldig zeg. En top dat je alles hebt bewaard. Nu is je zoon weer gelukkig.
  (ben eindelijk toegekomen aan je tag!)

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Fabuland!! :D
  Jeugdsentiment :D:D:D
  Ik heb het ook nog liggen, voor later als ik zelf kinderen heb ;-)

  BeantwoordenVerwijderen