9 oktober 2010

Opruim Inspiratie Vervolg

Veel reacties op mijn speelgoed-opruim-frustraties, waarvoor dank!
En de tip om regelmatig wat zooi naar boven te slepen werkt al wel redelijk goed. Maar de noodzaak voor een goed opruim-systeem bestaat nog steeds hoor..

Veel van jullie hebben een ikea-bakken systeem. Wat er ook erg handig uitziet, maar hmm, ik weet het nog niet zo..

 Of een boekenkast-met-deur-ervoor, of lades eronder. Kan veel in en je ziet de zooi niet..

En dit zijn gewoon leuke plaatjes uit mijn inspiratie-plakboeken. Maar ik weet niet of ik zoiets kleurigs er doorheen krijg hier :-)

We zijn er nog niet uit, wordt dus zeker nog vervolgd!
(En tips zijn nog steeds welkom!)

8 opmerkingen:

 1. Tips heb ik niet echt. Wel veel belangstelling voor een leuke oplossing. Het IKEA systeem vind ik net niet passen bij onze woonkamer. Net iets té veel aanwezig. Op mijn beurt zal ik jou dan ook op de hoogte houden van onze oplossing.

  Grz,
  Shaula

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zelf zit ik te denken aan een hoge en grote schuifkast en daarin bakken. Ik heb nu opbergdozen die je kunt stapelen. Zet ook spullen in de schuur en ruil regelmatig. We hebben een hoekje waar hij zou kunnen. Eventueel de schuifdeuren met leuk behang of anders schoolbordverf.
  Succes met door denken!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. oh, die gele kast van de foto is super!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. ik kon vorige keer in mijn blog t stukje niet terug vinden,maar heb hem nu toch gevonden. Dit kastje hebben wij staan in de huiskamer, maar we hebben alleen maar grenen kasten en zo in de huiskamer dus t past goed bij ons. misschien niet jouw smaak maar wilde t even laten zien. echt de ladenkast is echt handig.kostte ons 70 euro via MP weet niet of dit hieronder een link wordt en anders even kopieren.
  http://juudske41.blogspot.com/2010/06/kastje.html
  Ik hoop dat je gauw wat moois zult vinden!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Voor de kinderkamer kochten we vorig jaar een kast voor € 19 in de kringloop. Rode lakverf en het resultaat is zoiets als de gele kast.

  Jij brengt me wel op ideeën met het ikea-opbergsysteem! Dat zou wel heel handig zijn en toch redelijk compact in het naai-ateliertje hier.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ook wij hebben twee van die kasten staan, maar dan wel één op elke kamer. In de woonkamer hadden wij voorheen (we wonen nu gelijkvloers) een grote donkerbruin rieten mand (bij koloniale meubelen) staan. Die stond dan naast de bank.

  Ik ken ook iemand die heeft haar meidenkast afgestaan en ingeruimd als speelgoedkast.

  Wens je er succes mee!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wij hebben het speelgoed beneden in negen vierkante (blauwe; ze zijn er ook in roze en lime) bakken op wieltjes van Ikea. 's Avonds deksels erop en 3x3 gestapeld. Alle knutselspullen zitten in een dressoir, alle spelletjes/puzzels e.d. onder in een brocante vitrinekast (waarvan ik mooi de bovenkant gebruik :) Verder hebben de kids op hun kamer allemaal enkele manden en een speelgoedkist. Met 4 kids is het aardig chaotisch in ons eigen indoorspeelparadijs, maar zo blijft het aardig netjes en geordend.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik heb mijn dochter een opbergkast en een speelgoedkist gegeven voor in haar kinderslaapkamer. Daarnaast staat een mand en daarin doet ze het speelgoed waarmee ze die dag wil spelen. Die mand neem ik dan mee naar beneden en aan het einde van de dag ruimen we het samen weer op in de kasten boven. Zo blijft het beneden ook netjes.

  BeantwoordenVerwijderen