24 februari 2011

Mix & Match

Morgen gaan we naar een bruiloft van vrienden. En omdat ik nog geen outfit had, wilde ik zelf een rok maken. Een stofje had ik al in gedachte: het andere van de twee oude lakens waar Manlief als baby onder sliep. Van de eerste maakte ik ooit deze rok. En ziehier rok nummer twee (patroon 8677 van Burda), met bijbehorende buttercup bag:
En pfff, ik ben blij dat die rok klaar is, het maken ervan zorgde voor de nodige frustraties:
•  Het patroon dat ik had besteld kwam pas gisteren binnen, dus kon ik pas gisteravond de stof knippen en moest ik vandaag het hele geval in elkaar naaien tussen de bedrijven door
• Er bleek een voering in te moeten, maar ik had alleen knalroze in huis en dat vloekte als een tierelier
• Toen hij in elkaar zat en ik hem aan deed, was hij veel te groot! Ik moest hem 4 cm innemen (wel goed voor mijn ego natuurlijk!)
• Toen ik de naden wilde afwerken met de overlock, brak de meest rechtse draad steeds af. Als iemand toevallig weet hoe dat kan, please tell me!
• Bij gebrek aan voering heb ik de bovenkant van twee lagen stof gemaakt en de onderkant maar van één laag stof. Dus de afwerking aan de binnenkant is niet zoals het hoort:
Over het eindresultaat ben ik niet helemaal tevreden, dus ik weet nog niet of ik hem morgen wel aan doe..
Gelukkig maakte Thijmen veel goed aan mijn frustraties. Toen ik hem aan had zei hij: "Oh mama, je lijkt wel een prinses!" Lief hè :-)

Het tasje maakte ik al eerder deze week en zat veel sneller in elkaar. Hij kreeg een lang hengsel, zodat ik hem lekker om kan hangen. En verder kreeg hij een voering, paspelband en knoop in dezelfde stof als de rok. Waarom weet ik niet, want ik hou eigenlijk niet zo van setjes :-)  

Ik made this skirt from a vintage sheet and a matching buttercup bag to go with it. I'm not very happy with how the skirt turned out, I had a lot of problems and frustrations making it!

12 opmerkingen:

 1. mooi model! zal ik ook eens maken!
  ik denk het probleem met de draad: waarschijnlijk je spanning die niet goed ingesteld staat!
  tof resultaat.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Prachtig! Ik zou hem toch aan doen als ik jou was hoor!

  Liefs Melanie
  ma-de-by-me.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Allez, ik vind de rok heel mooi - op foto staat hij je alleszins heel goed ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Gewoon aandoen hij is hartstikke mooi! En je tassen ook. Leuk juist zo'n setje :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Toffe rok en hij staat je echt wel dus gewoon aandoen die handel! En voor een bruiloft mogen het best wel setjes zijn. Niet?

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ok, ik doe hem gewoon aan :-)
  Bedankt allemaal!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. het tasje vind ik geweldig mooi, met die paspel , lekker vrolijk maar niet té. en de rok.... als je zoon je een prinses vindt erin, aandoen die handel!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik hou ook niet zo van setjes, maar dit vind ik helemaal kunnen! Hartstikke leuk, en complimenten voor de rok!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Misschien moet je de naald eens vervangen. Er wil weleens een haakje aanzitten ofzo. Dat als het de spanning niet is he.

  Maar ik vind het een prachtig rokje hoor!

  BeantwoordenVerwijderen