8 oktober 2011

Haken of Breien

Het is weer Herfst, en ik heb de bolletjes wol weer tevoorschijn gehaald. Heerlijk om te haken of te breien op de bank, vooral in deze mooie Herfst-kleuren!
Maar wat is leuker, haken of breien? 
Ik hou van de grove ribbels & kabels in breiwerkjes 
Maar ook
Van de mooie patronen en figuren in haaksels
Dus nu ben ik bezig met een mooie combi van allebei,
Breien én Haken in één!

En waar houden jullie het meest van, Haken of Breien?

37 opmerkingen:

 1. Ik vind haken net ff makkelijker 1 steek makkelijk mee te nemen breien vind ik ook leuk maar krijg dan wel heel snel last van mijn nek en schouders .... succes met je project ...

  Fijn weekend ... Groetsss Gerd@

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Beiden! Ik weet dat je echte haaksters en echte breisters hebt, maar ik doe het ook alle twee even graag. Mooie kleuren!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Superkleuren!! Ik ga ook beginnen aan een sjaal voor mezelf. Ik houd meer van haken, gaat sneller (bij mij dan) ;-) Voor breien heb ik echt weinig geduld!
  Esther.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. ik kan geen van beiden maar zou het wel graag leren :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Allebei even leuk, net zoals naaien, borduren en quilten...pffft; je snapt wel dat ik altijd tijd tekort kom? LOL
  Fijn & creatief weekend!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hier ook én breien én haken. De ene moment liever het ene dan het andere, maar meestal ben ik gewoon met beiden bezig. Een klein projectje haken is handig om ergens mee naartoe te nemen (net zoals borduren), breien is dan weer goed voor in de zetel thuis.

  Mooie kleurtjes die je daar aan het combineren bent !

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Bij mij is haken meer een onderweg-bezigheid, breien doe ik altijd thuis :-) Maar ik doe het allebei wel even graag.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Leuk, die combi!
  Ik ben een echte haakster, maar ga ook weer eens kijken of ik nog kan breien. Dat heb ik sinds de basisschool niet meer gedaan!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik kan geen van beiden....maar zou het graag willen leren haha!

  Volgende week gaan we een haakpen halen voor me, de breinaalden heb ik al ;-)

  xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 10. mooi hoor ik vind haken het aller leukst om te doen. dit komt omdat ik alleen maar rechtdoor kan breien ;).

  liefs flo

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Das een moeilijke ... In de herfst krijg ik altijd de kriebels en moet ik gewoon beginnen breien: lekker warme sjalen voor de komende winter. Maar ik haak ook graag, vooral dekentjes. Haken vind ik persoonlijk iets makkelijker: als ik daarbij een steekje laat vallen, is dit sneller op te lossen. Als ik dit doe bij het breien is het paniek :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 12. haakverslaafd ! Ik sleep mijn haaknaald en draad overal mee, geen dag zonder. Maar mits ik piepklein haak heb ik ook maar een heel klein zakje bij waar alles in past en dit past in de handtas. Ben benieuwd welk moois jij aan het maken bent !

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Die kleuren zijn echt mooi!
  Ik vind het allebei leuk, alleen haak ik al veel langer dus gaat me dat een stuk makkelijker (en sneller) af. Maar bij het breien is het weer de uitdaging om het steeds beter onder de knie te krijgen. Daarom doe ik het ook gewoon allebei, alleen dan in 2 verschillende projecten.

  Fijn weekend!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Supercombinatie die je daar maakt!
  Ik hou van allebei, maar zolang Vic zo klein is, verkies ik haken. Dat is makkelijker weg te bergen, en je kan het voor 5 minuten weer opnemen. Breien komt dus binnenkort wel weer!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Benieuwd naar het resultaat van je combinatie.
  Ik vind zowel haken als breien leuk, als tussendoortje, want mijn lieveling blijft de naaimachine ...

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Die combi is super !
  Ik kán wel breien maar op de een of andere manier wordt het altijd veel te wijd en vormeloos, ik zal wel los breien.
  Ik houd het dus bij haken ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Ik ben toch wel meer van het haken.
  Pas geleden heb ik een deken afgemaakt. En een capusjaal. En ben bezig met 2 nieuwe sjaals.

  En net nog een soort loofah gemaakt. Een soort zakje waar je een stuk zeep in kan doen.

  (http://swennys.blogspot.com) daar zie je mijn gehaakte dingen.

  Groetjes,

  Wendy

  BeantwoordenVerwijderen
 18. ik kan niet kiezen, vind allebei leuk. Haken heb ik lang niet gekunt, heb me onlangs aangeleerd via de filmpjes op youtube en sindsdien niet meer te stoppen. Maar breien heb ik al jaren gedaan, truien knuffels, noem maar op. Het is maar net waar ik zin in heb ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 19. haken dus want ik kan echt niet breien - zo'n gedoe met die twee priemen, ik raak daar altijd mee in de knoop en heb dan ook mateloos veel bewondering voor mensen die dat wel kunnen - en die combinatie van de 2... mooi, wat een goed idee!

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Ik kan geen van beiden. Te veel lagere-schooltrauma's van al dat haken en breien.

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Ik kan niet haken... Breien wel maar heb ik al in geen eeuwigheden gedaan!

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Mooi zeg, inderdaad prachtige herfstbolletjes, en leuk de combinatie van breien en haken! Ik ben totally verslaafd aan haken, maar het breivirus heeft nog niet toegeslagen. Twee mutsen en toen vond ik het genoeg. :-) Waar zou het aan liggen??

  BeantwoordenVerwijderen
 23. ik zou echt niet kunnen kiezen. ik vind het allebei superleuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Haken is leuk maar ik ben het verleerd. Dus nu brei ik alleen en dat doe ik veel te weinig met de kinderen in de buurt..

  Wat een mooi iets ben je aan het maken :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Ik hou van de afwisseling. En van haken iets meer in de zomer en van breien iets meer als 't goed koud is.

  BeantwoordenVerwijderen
 26. ik kan breien, maar kabels kan ik niet. Zou ik wel willen kunnen/ Maar sinds ik weer fanatieker naai vind ik breien zo lang duren. Wel een groot voordeel dat het op de bank kan. Haken snap ik niet helemaal. Maar aangezien iedereen hier zegt dat het makkelijker is, zou ik het wellicht moeten proberen. Iemand tips voor een tutorial? groetjes Eva-Marie

  BeantwoordenVerwijderen
 27. wat leuk zo'n combinatie haken en breien.Breien doe ik al heel lang en door al die mooie plaatjes op internet ook weer aan het haken gegaan. Ik vind het dus allebei leuk om te doen.
  groetjes,imke

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Beide vind ik het bij tijd en wijle heeeeerlijk om te doen. Buiten in het zonnetje zit ik liever met een haakwerkje, in de winter brei ik wat sneller geloof ik. Naaien staat bij mij onbetwist op 1, maar breien en haken op een gedeelde 2e plaats.

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Leuk om te lezen! De voorkeur gaat gemiddeld het meest uit naar haken denk ik..
  Voor degene die willen leren haken, ik zal eens op zoek gaan naar goede beginners-tips

  BeantwoordenVerwijderen
 30. hier gaan de bollen wol ook weer boveneghaald worden, voor het haken....vorig jaar begonnen met een immen groot deken voor in de zettel, voor het hele gezin, dit jaar maak ik hem af! :-)
  Toch vreemd hoe ik alleen maar haak als het weer guur begint te worden :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 31. Hoi Miekk, ik zag wat in mijn leeslijst voorbij komen en dacht, dit moet wat voor jouw zijn...

  http://www.u-createcrafts.com/

  Groetjes Manon

  BeantwoordenVerwijderen
 32. @Mamanon: de sjaal bedoel je? Die is idd heel mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 33. Ik hou van beide. Heb dus ook van alles op de pennen en haaknaalden staan. Maar een col brei ik liever en daarna haak ik dan soms verder. Wat ben jij voor moois aan het maken? Ziet er prachtig uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 34. ik hou ook van beide
  een combi van deze 2 heb ik nog niet vaak gedaan
  maar lijkt me wel erg leuk,

  BeantwoordenVerwijderen
 35. Ik ben een echte haakster, breien lukt niet zo goed bij mij. Heb net 16 zakjes gehaakt om aan je nek te hangen. Voor de verjaardag van mijn dochter om uit te delen in de klas. Toffe blog trouwens!
  Mieke

  BeantwoordenVerwijderen
 36. ik kan alleen haken ik heb breien nog nooit gedaan maar wil t zeker leren. ook ik vond kabels heel leuk om te zien dus daar zou je indd voor moete leren breien.
  maar voor nu vind ik haken geweldig.
  leuk idee om t te combineren en leuk project!!

  BeantwoordenVerwijderen
 37. Ik ben juist een breier, kabels, iers patroon, inbreien etc. Maar ik kan dus niet haken, en dat lijkt mij geweldig om te leren. Ik vind die truien uit die vierkantjes in verschillende kleuren zo mooi. Ik mocht vroeger van mijn moeder niet haken, omdat er geen "rek" in de truien zit, en omdat het veel wol kost. Dus vandaar dat ik een "redelijke" breister ben. Maar ....ik ga met toeleggen op het haken dit jaar. Lijkt me super.

  BeantwoordenVerwijderen