30 mei 2012

Naailes 1: De Benodigdheden

Deze naailes vind je in de Naailes Voor Beginners Workshop.


49 opmerkingen:

 1. Leuk! Haken kan ik al, naaien ook een beetje maar daarin ga ik zeker wat hebben aan jouw lessen, dus ik word een trouwe cursist!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk!! Je legt alles heel duidelijk uit!
  Heb alles al in huis en kan al naaien, maar ga het zeker mee lezen. Wie weet wat ik nog kan leren!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. O wat fijn, naailes, ik lees weer trouw mee

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk!! ik doe mee :) Het meeste heb ik wel in huis, de rest kan altijd nog komen ;) Wacht braaf tot volgende week...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hey, wat leuk! Ik naai al sinds ik 10 was, maar ben een 'autodidact' op dit gebeid... Daarin schuilt het gevaar dat ik mezelf iets foutief heb aangeleerd en ook vraag ik regelmatig aan m'n moeder hoe iets specifieks als hoe ik stof met fiberfill erachter het beste kan doorstikken. Sommige perioden ben ik wat fanatieker dan anders, maar ik heb een nieuwe naaimachine (Brother XQ 3700) gekocht, omdat de Singer uit 1930 van oma wat oud (zwaar! en geen siersteekjes) werd. Dus ik ben erg benieuwd naar het vervolg van je cursus! Succes! Riri

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Misschien handig voor sommigen: niet zelfklevende klittenband. Want dan doe je je naalden alleen maar stuk...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. En voor diegene die nu effectief gaan leren naaien: SUCCES !!

   Verwijderen
  2. Daar heb je gelijk in! Gewoon klittenband dus, zonder plaklaag! Bedankt voor de aanvulling :-)

   Verwijderen
 7. Leuk! Ik kijk nu al uit naar het volgende artikel! :D

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik volg mee.
  Een mens is nooit te oude om te leren ;-)
  Bij les 2 ben ik er weer!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Super ! Ik volg mee. Ik kan al een beetje naaien maar het is 10 jaar geleden. Het kriebelt om terug te beginnen.

  Lieve groetjes,

  CreativEls
  http://koekjehaakjemaakje.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Leuk!

  Ik heb begin juli verlof (zwangerschapsverlof) en wil in mijn verlof graag kussentjes en simpele knuffeltjes gaan maken. Jou blog kan me daar zeker bij helpen.
  Heb alleen de stof al in huis de rest moet nog, ga zo door!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Leuk, ik mis wel het rijggaren! Of zeg ik nu iets heel geks.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oei, ik rijg echt nooooooit iets! Maar het mag wel natuurlijk :-)

   Verwijderen
 12. Leuk! Heb nog wel een tip. Zelf was ik mijn stoffen (vooral katoen) even voordat ik ermee aan de slag ga. Dit in verband met het krimpen. Voor een speldenkussen misschien niet handig, maar heb eens een jurkje gemaakt die ineens héél anders uit de was kwam! Haha...was toch zonde van mijn noeste arbeid.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, ik was zelf ook altijd eerst inderdaad! Was ik vergeten erbij te zeggen, ga ik nu even doen, dank je!

   Verwijderen
 13. Allespulletjes heb ik in huis.
  Ik ben benieuwd naar de volgende keer.

  Groetjes Bloemar

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Sinds oktober 2011 zit ik op naailes.. dus de basis ken ik al een beetje.. mijn naai juf is altijd alert op rijgen.. dus blij dat dat nu niet hoeft haha.. maar ik zit aan jou blog geplakt komende weken! heb er zin in.. met die mooie tassen etc. die je maakt..

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Super, les 1 is gelukt (alle benodigheden in huis!).
  Ben benieuwd of de volgende les soepel verlopen!

  Groetjes Ymie

  BeantwoordenVerwijderen
 16. he wat leuk

  gisteren begonnen en kan via jou dus weer veel leren

  Tnks

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Leuk idee, naailes geven via de blog! Ik zag je stoffenlade en heb respect: wat heb je alles netjes! Kan ik nog heel wat van leren. Wellicht ook een les aanwijden ;-)!

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Ik kom een maand later je les volgen... ik kocht deze NM mijn eerste naaimachine! Ik probeer mee te volgen!

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Heb afgelopen vrijdag mijn eerste - tweedehands - naaimachine gekocht. Mijn project: 2 quilts maken voor de kindjes met aan de ene kant hun babykleertjes en aan de andere kant kleren van mijn man (hij is vorig jaar overleden). Maar voor ik aan dat project begin, moet ik eerst een beetje handig worden met de machine. Goede timing dus, deze blog!! Ik ga je zeker volgen.

  Michelle

  BeantwoordenVerwijderen
 20. ... na lang aarzelen heb ik vorige week een naaimachine gekocht en deze week ga ik aan de slag met je lessen!!

  Ik wil graag je button "naailes voor beginners" op mijn blog zetten, ik snap helaas niet hoe ik de html-code in mijn blog moet krijgen...

  Misschien is het een idee dat ik bij de berichtjes over hoe je naailessen door mij zijn uitgevoerd, de button als illustratie toevoeg?


  Groetjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Een vreemd land (Frankrijk), een vreemde taal (Frans, logischerwijs), een naaimachine die mij ook vreemd aankeek (ooit eens in een zotte bui gekocht, nooit gebruikt maar toch maar mee verhuisd), MAAR dankzij jou blogje leer ik gewoon mijzelf naaien in mijn moedertaal onder een zuiderse zon!
  Bedankt!!!

  Zonnige groetjes vanuit Haute-Garonne!
  PrincessLina

  BeantwoordenVerwijderen
 22. net gestart met een modinette opleiding afgelopen week en ik kan alle online hulp gebruiken.jouw blog spreekt me erg aan - lekker makkelijk beginners taal en een fris vrolijk uiterlijk-ga je volgen

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Wat leuk dit!!!
  Ik heb besloten dat ik heel graag wil leren naaien. Nu heb ik een schoonmoeder die dit heel goed kan en haar dus gevraagd of ze me op weg wil helpen maar nu ik jou lessen heb gevonden kan ik echt niet meer wachten :)
  Heb nog niet eens een naaimachine, gauw op zoek dus!

  BeantwoordenVerwijderen
 24. heb vorige week zaterdag een machine gekocht, stof in huis dus heb erg zin om je lessen te gaan volgen! leuk! en ik had stof gekocht om kussnehoezen te maken heb ik geluk dat die al online staat! Groetjes vanuit Zuid-Spanje ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 25. LEUK!!! les 1 = achter de rug :-)
  Heb je nog een tip waar ik online een goeie stofschaar kan kopen? Merk?
  Alvast bedankt,

  Groetjes Mariëtte

  BeantwoordenVerwijderen
 26. In een ver verleden op eigen houtje de naaimachine van mijn mama eens uitgeprobeerd, zonder succes en met de nodige frustraties. Hopelijk nu meer succes met eigen bestelde machine en jouw blog . Heb er in ieder geval veel zin in! Elsy, belgië

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Ik kwam net je blog tegen op het internet! Superleuke tips, zeker nu ik mij heb voorgenomen om dit jaar te leren naaien! Je lessen gaan dan ook zeker van pas komen! Tof!!

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Wauw! Wat een mooie en duidelijke lessen heb je gemaakt zeg. Ik heb inderdaad een naaimachine (van mijn oma!!) en wil daar heel graag wat mee doen, dus ik tik in op google, naaimachine lessen, en tadaaaaaa ....

  Leuk, ik ga je volgen ennuh alvast bedankt!

  BeantwoordenVerwijderen
 29. één van mijn voornemens, om eens wat vaker achter de naaimachine te kruipen. Heb hem staan en wordt praktisch niet gebruikt. Ga bij deze een lijstje maken met benodigdheden die ik nog niet in huis heb en dan naar les 2 ;-) Leuk dit!

  BeantwoordenVerwijderen
 30. Naar zo'n site was ik nu op zoek! Mijn eerste 'project' heeft me heel wat bloed, zweet en tranen gekost, hopelijk gaat het nu iets makkelijker. En misschien kan ik daarna door met de lessen Quilt maken.
  Leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 31. Ik ben zo blij dat ik je site ben tegengekomen! Mijn moeder was vroeger in mijn jeugd ook altijd creatief bezig zelf kleding maken, breien. Helaas is ze 4 jaar geleden overleden. En nog meer spijt had ik dat ze me niet meer had kunnen leren. Als kind weleens samen poppenkleertjes gemaakt maar dat was alleen al zo lang geleden. Dank zij je site kan ik alles leren.
  Ik ben nog veel kleding van mijn moeder van ik een quilt van wil maken. Geeft me een goed gevoel.
  Super blij!

  Groetjes Kim

  BeantwoordenVerwijderen
 32. Superhandig :) kan ik mij al effe voorbereiden voor ik naar de naaiclub ga en een stom figuur sla haha!

  Groetjes

  Shelsea

  BeantwoordenVerwijderen
 33. Hoi bedankt voor je naailessen online, nu kan ik ook leren naaien. Ik wou graag o naailes maar door mijn ziekte gaat dit dus niet.......Helemaal te gek dat als ik mijn eigen schouder eronder zet en met jouw lesssen en tis ik nu ook kan leren naaien yeah!

  Doeiii
  gr. Deedee

  BeantwoordenVerwijderen
 34. iemand een idee waar ik goedkope leuke stofjes kan vinden?? thx voor uw aandacht ;) daag!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Op de rommel- of stoffenmarkt, bij de ikea of in de kringloopwinkel!

   Verwijderen
 35. wat een geweldig idee, ik heb een zoon die een mentale handicap heeft en al tien jaar thuisonderwijs krijgt, hij zei me laatst dat hij wil leren kleding maken, wel, met deze blog kan ik hem al wegwijs geven, ik ga zeker deze blog blijven volgen en doorgeven aan mijn zoon, dank je wel mieke voor dit subliem idee.

  BeantwoordenVerwijderen
 36. Super, heb sinds kort een (gebruikte) naaimachine gekregen, dus nu kan ik aan de slag... Gaat met deze blog zeker lukken!!

  BeantwoordenVerwijderen
 37. Super lessen online! Vermits ik een redelijk druk leven heb en 's avonds (na 3,5jaar avondschool boekhouding-fiscaliteit te hebben gedaan) echt GEEN zin meer heb om avondles te gaan volgen kan ik toch beginnen leren kleding maken via je lessen. Ik kijk er al naar uit! In ieder geval al een dikke merci.

  BeantwoordenVerwijderen
 38. leuk. Na haken nu verslaafd aan naaien. Al een paar dingen genaaid maar nog wat les is welkom. Zal dit eens allemaal lezen.
  Zie er al naar uit om mijn 4 schatten te kunnen aankleden ed.

  BeantwoordenVerwijderen
 39. Ik ga dit meteen allemaal uitprinten, super, binnenkort ga ik aan de slag. Net wat ik zocht. Ik kijk er al naar uit. Bedankt hoor :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 40. Hallo. Ik ben Angeline, 25j.
  Deze online lessen zijn super. Ik heb totaal (maar echt, ik ken en weet er niets van) gene ervaring. Ik mag momenteel de naaimachine van mijn mama gebruiken (is deze nog van mijn grootmoeder geweest en meer dan 40j oud) maar werkt nog heel goed. Ik ben 33w zwanger van ons 3de en ik wil zelf dingen gaan maken. Mijn mama heeft de basis uitgelegd (zoals jij ook deed) en het klopte precies! ;) Thanks hiervoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 41. Ik heb sinds een kleine week een Singer gekocht maar kennis = 000,00 :p
  Wou eerst lessen nemen maar na een beetje googlen hier terecht gekomen en denk dat het hiermee ook wel zal lukken. Altijd willen doen maar nooit gekunnen en had ook geen machine :-) Ik heb intussen bijna alles in huis, anders nog eens binnenlopen in de veritas of zo voor de rest :-)

  BeantwoordenVerwijderen