4 december 2012

Nieuw Project voor 2013

Ik heb weer leuke nieuwe plannen voor het komende jaar! In 2013 organiseren Sew Natural en By MiekK samen een Quilt Cursus: Block Of The Month 2013 (ofwel BOM13). Hierbij leer je in een jaar tijd hoe je een Quilt naait. Iedere maand wordt er een Blok behandeld en worden er bekende Quilt-technieken uitgelegd. Zo heb je aan het einde van 2013 een unieke Quilt gemaakt! Leuk om rustig te maken op de bank, of juist met elkaar in een groepje. 

Wat is het idee?
• Iedereen kan meedoen: we behandelen handmatige en machinale technieken
• We beginnen makkelijk en er komt elke maand een nieuwe techniek bij
Sew Natural zorgt voor de stof, de materialen en het patroon. Vlak voordat de nieuwe maand begint kun je het stoffenpakket bestellen in de webshop van Sew Natural, zodat je de materialen en het patroon op tijd in huis hebt als de uitleg op mijn blog verschijnt.
• Ik leg elke maand (verspreid over een paar lessen) uit hoe je het blok van die maand in elkaar zet. Er komen in totaal 9 blokken, de laatste maanden zetten we de Quilt in elkaar.
• De Quilt wordt ± 1 bij 1 meter, maar hoe hij precies wordt is een verrassing! Van tevoren verklappen we nog niet hoe de blokken eruit komen te zien ;-)
• Je kunt kiezen uit drie kleurstellingen: Wit-met-Printjes, Paars-Rood of Blauw-Groen. Sew Natural stelt de stoffenpakketten samen uit de prachtige collectie Ecostoffen uit haar Webshop!
• De kosten voor materiaal-pakket + beschrijving: € 12,50 per maand (ex verz. kosten)Wij hebben er al heel veel zin in! Doe je ook mee? Leuk! Zet dan dit plaatje op je blog:
(kopieer de HTML-code en voeg hem in via indeling - gadget toevoegen - html code)

Photobucket


De hele QuiltCursus kun je volgen via Sew Natural Blog

25 opmerkingen:

 1. Superleuk idee! Ik ben zwaar in de verleiding om mee te doen, maar ik ben voorlopig zoet met mijn lopende projecten. Dus beter van niet, maar oh het is moeilijk om nee te zeggen

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Quilten heb ik nog nooit gedaan, maar dit lijkt wel héél erg leuk :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ik wil dat wel graag leren, maar ik heb al zoveel stoffen liggen kan dat ook als ik geen pakket koop bij sew natural en de stoffen gebruik die ik nog heb liggen ?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Je kunt natuurlijk gewoon meevolgen, maar je mist dan wel het patroon dat bij het materialen-pakket hoort! (zit trouwens ook naaigaren in enzo, echt een aanrader ;-) )

   Verwijderen
  2. Goed nieuws, we hebben besloten de patronen ook los aan te bieden, voor 5 euro per maand!

   Verwijderen
 4. Ja, wat leuk een uitleg over het maken van een Quilt. Ik ga zeker de uitleggen lezen, maar odf ik er aan toe kom om het ook nog te maken... Ik hoop van wel!
  Groetjes, Annemiek

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Lijkt me erg leuk. Ik moet nog wel van het idee afstappen dat ik quilten soms wat truttig vind... Dat kan natuurlijk alleen maar door mee te doen!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een geweldig idee! Moet er nog wel over nadenken of ik mee doe, want ik organiseer zelf al een sew along in 2013 en hebme ook net opgegeven voor een ebook challenge....mijn dagen raken al aardig gevuld naast mijn fulltime baan....maar is wel verleidelijk! Ik ga jullie zeker volgen!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Heel erg leuk idee! Ga er eens over denken of ik de tijd vrij kan maken om mee te doen. (to-do lijst loopt nog steeds over...)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Heel leuk idee! Ik moet er ook nog eventjes over nadenken. Wanneer precies zouden jullie beginnen? Kwestie van inderdaad op tijd te bestellen als ik wil meedoen... :-) Zijn de stoffen op de foto's hierboven de werkelijke stoffen of dienen ze slechts als voorbeeld? Want ik twijfel tussen twee foto's...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. We beginnen in januari, eind december verschijnt het 1e stofpakket online. De stoffen op de foto's zijn een greep uit de selectie en geven weer hoe de kleurstellingen eruit komen te zien!

   Verwijderen
 9. Dit vind ik nu helemaal geweldig! Ik ga zeker meedoen. En ga gelijk de button op mijn blog zetten.

  Groetjes Wendy

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Helemaal geweldig, zeg
  ik heb het meteen op onze site gezet
  http://www.naaimachinehandel.nl/cursussen.htm
  hopenlijk veel reacties, in iederr geval veel succes beiden

  groetjes Marja Gerrijts

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik vind het ook heel leuk. De stoffen vind ik wel mooi maar zijn niet echt 'mij'. Ik zou wel graag het patroon zonder de stof willen kunnen verkrijgen. Zou dat een mogelijkheid zijn? En anders wordt het puzzelen

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Dit is ernstig verleidelijk. Ik zou zo graag leren quilten maar ik wil, zoals velen hier, zoveel. Mmm ik denk er even over na maar zal de link (proberen) op mijn (spiksplinternieuwe) blog te plaatsen (storminhuis.blogspot.nl)

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Hoi, misschien een domme vraag maar ik wilde de link toevoegen op mijn blog maar krijg de melding dat de gadget niet werkt. Doe ik iets verkeerd (ben nieuw in "blog-land")?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hm, het zou redelijk makkelijk moeten gaan: hele link kopiëren, klik op html toevoegen en daar de link in plakken..

   Verwijderen
 14. Erg leuk idee en ik doe mee! Gezellig samen met mijn moeder, ik op de naaimachine ( kan ik weer oefenen met naaien op de naaimachine ) en zij met de hand. Ik heb er zin in!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Wat een ontzettend leuk idee! Eens kijken of ik nog wat ruimte in mijn agenda heb. Welke gereedschappen zijn handig en moet je zelf aanschaffen? Ik zie bij boeken vaak een lineaal en een rolsnijder. Maar ik heb geen idee of die noodzakelijk zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Een liniaal en rolmes zijn heel handig inderdaad, maar het moet niet hoor. Als je maar heel nauwkeurig kunt knippen :) Binnenkort volgt er een overzicht van nuttige dingen om in huis te hebben!

   Verwijderen