5 februari 2013

Overhemd Boord Zakjes

Ik vond laatst een paar kleine Zakjes terug bij het opruimen, zakjes gemaakt van overhemd-boordjes. Leuk en makkelijk om te maken! En nog nuttig ook, want de manchetten blijven altijd over als ik een overhemd heb verknipt.

En wat bleek? 
Ik zocht een zakje om mijn visitekaartjes in mee te nemen en ze bleken perfect in dit Zakje te passen! Handig, en het past ook nog eens bij mijn recycle-imago ;-)

Ook maken? Het is echt heel makkelijk!
• Knip heel netjes de manchet van de overhemdsmouw af, zo dicht mogelijk langs de naad,
• Vouw de Manchet dubbel, probeer even met het knoopje dicht wat de beste plaats is om hem dubbel te vouwen
• Naai met twee naadjes vlak langs de zijkanten de manchet tot een zakje

Klaar! Handig voor visitekaartjes, of wat (klein)geld, of wat pasjes (bij een bredere manchet), of wat paracetamols, bedenk het maar!

25 opmerkingen:

 1. Super hoor ... echt weer een heel goed recycle idee .... groetsss Gerd@

  BeantwoordenVerwijderen
 2. O, wat een super idee!! Ik ga het idee zeker bewaren. In deze mannenhuishouding overhemden genoeg...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. wat een goed idee zeg, heel leuk
  groetjes joke

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Goed gevonden......weer eentje om te onthouden!
  :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Knap bedacht en handig!!

  Groetjes van Ellebel

  BeantwoordenVerwijderen
 6. o ze zijn leuk! Man draagt alleen helemaal geen overhemden.....

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik heb er net een gemaakt, geinspireerd op jou! http://creadientje.wordpress.com/2013/02/03/pinterest-week-5-van-alles-en-nog-wat/ voor paracetamol vind ik wel een goede, heb deze net ingepakt om op te sturen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. En ik heb net de manchetboorden van een verknipt hemd weggegooid... Zonde. Dankjewel voor het ideetje!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Heel erg leuk, ik kende ze inderdaad van je. Heb je ook al iets gelezen of gehoord van het project boxershorts van oude overhemden. Echt de moeite waard om eens te googelen. Super idee! Maar ik vind jouw recycle ook altijd super inspirerend.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Boxershorts zijn ook een goed idee inderdaad! Ik zal een goochelen!

   Verwijderen
 10. Wat is dat een leuk idee zeg!
  De volgende keer dus niets meer weggooien en alles bewaren!

  liefs,
  Samantha

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik vind ze super en heb ze eerder bij je gezien en gemaakt voor mijn zoontje om er zijn medisch document in te doen, even aan zijn broeklus hangen met de sleutelring en klaar. Dus enorm bedankt nog voor deze tip ik heb er mijn voordeel mee gedaan! Groetjes Talitha

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat handig! Geloof dat er weer 2 overhemden van Vriendlief 'vrijkomen' dus dan kan ik dit ook eens gaan maken :) Dank je wel voor het delen!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wat een leuk en handig idee, Ga ik ook eens proberen.
  groetjes Saskia

  BeantwoordenVerwijderen
 14. wat een geweldig idee, meteen gepint!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Die MOET ik onthouden. Wat een goed idee. Zodra hier alles beter is ga ik aan de slag, leuk!

  BeantwoordenVerwijderen