5 september 2013

Kleine Jongens worden Groot

Komend weekend wordt onze Jongste Zoon alweer 4 jaar! Jeetje, wat is dat ineens snel gegaan!
En als je 4 wordt, dan mag je naar de kleuterschool.. Dat betekent afscheid nemen op het kinderdagverblijf! Een heel gek idee, want alles bij elkaar kwamen we daar toch zo'n 5 jaar lang twee keer in de week om de kindjes te brengen en te halen.


Morgen is zijn laatste dagje daar, en dat wordt natuurlijk groot feest! Wie onze jongste een beetje kent 'in het echt' weet dat het een Grote Eter is ;-)
Daarom leek een Rupsje Nooitgenoeg Traktatie mij wel toepasselijk! Vanmiddag maakten we alvast samen deze stokjes om uit te delen. Met komkommer, kaas en druiven en een vlaggetje eraan

In de kaas en de komkommer hebben we gaatjes gemaakt met een appelboor. Drie keer raden wie de inhoud van die gaatjes heeft opgegeten.... Ja, mijn eigen kleine Rupsje Nooitgenoeg! ;-)

De Juffen krijgen morgen een 'Bosje Bloemen', allemaal een gehaakte Roos-Broche die ik op een rietje prikte. Ik zette ze in een glazen pot, die ik ook vulde met chocolaatjes. Chocola is altijd goed in dit soort mixed feeling situaties!

Komend weekend vieren we thuis feest en maandag? Dan mag hij naar school! Een hele stap voor hem en voor ons allemaal.. Het einde van een tijdperk, twee grote jongens op school en een leeg huis voor mij.. *slik*

13 opmerkingen:

 1. Wat mooi en goed bedacht om zo afscheid te nemen. Toch een heel bijzonder moment. En ja, best een beetje emotioneel voor jou als moeder van twee ouder wordende jongens.

  Geniet er toch lekker van! En als vast een fijne feestdag gewenst.

  Groetjes, Margaret

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oei een echte mijlpaal ;)
  En wat een leuke roosjes .

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Alvast gefeliciteerd met je kleine grote man.
  En je traktaties zien er leuke en lekker uit.
  Liefs, Melanie

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Meer tijd voor je nieuwe uitdaging dus;)
  Altijd positief blijven!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een leuke traktatie! En tenminste gezond! Die ga ik onthouden.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Leuke traktatie! Onze jongste zit nu ook sinds een week op school; hij heeft wel 2 dagen vrij maar toch. En ik moet zeggen het is idd stil, maar aan de andere kant ook wel erg lekker. Lekker tijd voor je zelf, rustiger boodschappen doen en lekker alleen naar de markt om te snuffelen.
  In ieder geval, van harte gefeliciteerd alvast.

  PCPAT

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Onze oudste dame zit vanaf maandag ook op school! Spannend hoor!!! Jij nu alle 2 je jongens op school! Ik heb nog een hummeltje van 2,5 rondlopen...nog maar flink genieten dan want het gaat veel te hard allemaal!!

  Lieve groetjes Henrike

  www.eendraadjelos.blogspot.nl


  BeantwoordenVerwijderen
 8. Já, het kan hard gaan hoor -en het gaat ook hard haha...Voor mijn gevoel was het gisteren toen ik jongstedochterlief naar groep 1 bracht en tot mijn schrik is ze nu 9 en is van de week voor het eerst al naar groep 7! gegaan -slaat dochterlief ook nog eens een groep over..dan gaat het dus helemaal snel :( -...

  Het is idd wennen...maar weet je...het went...echt waar!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik voel helemaal met je mee! Onze jongste is afgelopen maandag voor het eerst naar school gegaan. Toch wel raar om elke dag 'vrij' te zijn. Deze week nog niet verder gekomen dan heen en weer fietsen, de was en opruimklussen, maar hopelijk komt er ook meer tijd voor het heerlijke naaien! In de vakantie 160 vierkantjes gesneden voor een patchworkkleed. Die moet af zijn voor de verjaardag van de oudste, over 5 weekjes.....

  BeantwoordenVerwijderen
 10. De tijd vliegt! Wat een leuke traktatie is het geworden. Fijne verjaardag

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Zucht...wat heb je dar prachtig geschreven. Mijn dochter is alweer 19, maar dat gevoel van nu echt naar school kwam weer helemaal boven.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Slik, dat zijn altijd bijzondere momenten.
  Het toeval wil dat ik hier "rubber" op tafel heb liggen, een schaar, wasknijpers, lijm en een sjabloon van een ... vlinder! Mijn hand werd wat moe van het knippen, dus even mijn favoriete blogs lezen. Onze dochter wordt over een paar weken 4 jaar en fladdert dan naar de basisschool.
  Jouw traktatie is al klaar. Een mooi afscheidsfeest gewenst, fijne verjaardag en veel plezier op de kleuterschool. Ik knip nog even verder ;-)

  BeantwoordenVerwijderen