12 november 2013

Hoe een Idee langzaam Vorm krijgt..

Laatst vroeg ik me af wat ik in 2014 eens zou gaan doen.. In 2012 naaide ik Elke Week een Tas, in 2013 naai ik een Quilt. Maar what's next?
Op Facebook kreeg ik een paar tips, waaronder het idee om elke maand een kledingstuk te naaien. En hoe langer ik erover nadacht, hoe leuker ik het vond! Kleding naaien doe ik zelf namelijk bijna nooit, op een simpel probeersel na zo af en toe ;-)


Ik naaide wel eens een paar rokjes, wat makkelijke broekjes voor de jongens en wat verkleedkleren. Maar het 'echte werk', daar heb ik eigenlijk nooit genoeg geduld voor gehad. Bij het idee van 20 patroondelen voor één kledingstuk haak ik al snel af. Maar wat zou het geweldig zijn om écht góed je eigen kleding te kunnen naaien!

Dus nu spookt het idee door mijn hoofd om in 2014 elke maand één kledingstuk te gaan naaien. Samen met jullie, of wie er mee wil doen. Ik vroeg op Facebook wát voor kleding je dan zou willen leren naaien en ik kreeg nogal uiteenlopende antwoorden. Van kinderkleding tot dameskleding, van jongenskleding tot grote-maten-kleding. Hoe ik deze Kleding Challenge vorm ga geven dat weet ik dus nog niet precies. 

Intussen verzamel ik op Pinterest alvast wat inspiratie en ideetjes. Leuk om te brainstormen! Wordt vervolgd!


22 opmerkingen:

 1. Ooo wat leuk. Geef je hier ook weer zo goed uitleg voor zodat een beginnerde naaister ook mee kan doen? Misschien kan ik het dan ook gaan proberen ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is de bedoeling om makkelijk te beginnen, speciaal voor echte beginners en mijzelf! ;-)

   Verwijderen
 2. Leuk leuk!!
  Ik ben pas begonnen met naaien dus ik wil wel mee doen!!

  Die broek is trouwens wel heel leuk!! Heb je daar een patroontje van??

  Grtzx Kitty

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het patroon komt volgens mij uit een oude Knippie, heel erg vereenvoudigd: alleen voorpand, achterpand en tricot boordband

   Verwijderen
 3. Wat een goed idee! Ik wil ook wel eens kleren naaien, dus ik kijk uit naar 2014. Succes met het kiezen van het type kleding!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Tof! Ben gene krak in het naaien, maar wil het echt proberen, dus ja ik doe mee.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Jahaaa!! Leuk! Ik ben vooral benieuwd naar rokjes..

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Leuk idee! Misschien is het iets om per kledingstuk een bepaalde techniek uit te lichten. Bijvoorbeeld een kraag aanzetten, een rits 'blind' inzetten voor een rokje. Anders heb je in een jaar misschien maar tijd voor 3 kledingstukken.
  Wat ik zelf nog wel eens graag goed uitgelegd wil hebben is hoe ik biaisband mooi krijg in een V-hals. En dan met name dat puntje onderin....
  Dus als je je nog eens geroepen voelt ;-)


  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een leuk idee!! ik ga zeker meedoen als je (dames) rokjes gaat maken! Heb nog nooit genaaid, maar het naaimachine van mijn schoon-oma staat nu hier, klaar om gebruikt te worden. Jou kleding naai cursus is dan een mooi stimulans om eindelijk eens een keertje te gaan proberen. groetje!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Dat zou echt heel fijn zijn! Als het zover is, doe ik ook mee, leuke stok achter de deur

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Leuk! Ik ben nog altijd op zoek naar 'n tof patroon voor 'n 50s jurk, stoffen heb ik al wat, maar een patroon vinden...En daarbovenop nog 't lef vinden om die schaar in die lap te zetten...

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik neem me al ruim een jaar voor om zelf wat kleding te gaan maken voor Meis of mezelf. Er liggen zelf al stofjes, ook al ruim een jaar, maar verder ben ik nog niet gekomen. Dus ik ga je plannen in de gaten houden!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik ga zeker meedoen! Misschien een idee om elke maand een nieuwe rok te maken (zomerrok, winterrok, lange rok, korte rok)?

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ja een heel erg leuk idee! Misschien doe ik wel met je mee...Ik ga je in ieder geval volgen:)

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Dit lijkt me ook leuk om te doen. Ik ben ook weer op zoek naar een nieuw project voor het volgende jaar. Voor de kinderen naai ik genoeg, voor mezelf zou wel een leuke uitdaging zijn :)

  BeantwoordenVerwijderen