25 maart 2014

Tutorial: Appel Ketting HakenEen tijdje geleden haakte ik een aantal van deze Appel Kettingen. Een leuk klein knutselwerkje voor tussendoor met een leuk resultaat.

Dus pak je haaknaald erbij, met een restje haakkatoen, en ga aan de slag met deze Tutorial!

Wat heb je nodig
• 1 houten kraal van 25mm, haakkatoen, 1 metalen ketting van ± 75cm lang, 2  metalen ringetjes (10 mm), 1 metalen staafje met een oogje aan de onderkant, 1 blaadjes-bedel (alles verkrijgbaar bij b.v. Pipoos)
• Haaknaald 3 mm, schaar, stopnaald
• Rondbek-tang (sieradentang)

Afkortingen
L = losse / v = vaste / hv = halve vaste (TIP: haak steeds maar in één lusje van de vorige steek)


Stap-voor-stap
Haak 3L, haak een hv in de 1e L om een ring te vormen. Haak 1L en dan 6v in de ring, sluit de toer met 1hv. Haak 1L, dan {1v in de volgende steek, 2v in de volgende steek}3x. Haak verder in een spiraal: 21v, steeds 1 in de volgende steek.


Stop nu de grote kraal in je haakwerk (met het gat aan de bovenkant).
Haak 5v, waarbij je steeds 2 steken van de vorige toer samen haakt (steken minderen). Hecht de draad af, naai de boven-kant dicht en werk de draadjes weg.
Steek het metalen staafje door de gehaakte kraal. Draai mbv de rondbek-tang een oogje in de bovenkant van het metalen staafje. Bevestig de gehaakte kraal mbv dit oogje aan een metalen ringetje, hang ook het blaadje aan dit ringetje.


Hang het appeltje aan de ketting en sluit de ketting door allebei de uiteinden aan het andere metalen ringetje vast te maken.Je Appel Ketting is klaar!
Veel plezier!


© By MiekK - Marieke / For personal use only

6 opmerkingen:

 1. heel mooi, maar voor een haak leek toch wel wat moeilijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk idee om zo één appeltje te haken en aan een ketting te hangen. Het blaadje maakt het extra leuk.
  Dank je voor de tutotial.

  Groetjes, Margaret

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een leuke ketting. Dank voor je uitleg.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. oooo die zijn zo leuk! Heb ooit lang lang geleden weleens iets gehaakt. Misschien toch maar weer eens die spulletjes van zolder halen!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Oh ik wil al zo lang kralen haken. Zag het ook al in blogland passeren maar niemand die duidelijk zei dat je er best een houten kraal in stak! Weeral dankzij jou wat wijzer! Nu hoef ik zelf niets meer uit te proberen! Makkelijk! Dankjewel!

  BeantwoordenVerwijderen