2 juli 2014

Monchou Taart zonder suiker

Afgelopen weekend was de Oudste Zoon jarig, hij werd alweer 7! En wie jarig is mag zijn eigen Taart kiezen. Hij wilde graag een kwarktaart met frambozen. En aan mij dan altijd de uitdaging om daar een 'gezonde' draai aan te geven ;-)

Ik maakte deze Monchou-Taart, waarvoor ik twee suikervrije recepten combineerde


Voor de bodem gebruikte ik Dit Recept van De Gezonde Mama. Een stevige compacte bodem, een goede basis voor de taart zodat hij niet uit elkaar valt. 
Bij dit recept had je agar-agar nodig voor de vulling. Dat vond ik teveel gedoe, dus de vulling haalde ik uit een ander recept: Dit Recept van Suikerwijzer.nl (die dan weer een ingewikkeldere bodem had ;-) ). 
Ik roerde nog wat frambozen door de vulling heen en liet hem de hele nacht opstijven in de koelkast. De taart werd goed stevig zoals je ziet, hij is helemaal niet uitgelopen.

Een goede combinatie van twee recepten dus! Eenvoudig te maken, niet te zoet en nog verantwoord ook!

3 opmerkingen:

 1. Ohhh ik was hier laatst naar opzoek, ik ga hem opslaan en binnenkort proberen, thanx!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Voor hoeveel personen is jouw gecombineerde taart uiteindelijk?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oei, is alweer een tijd geleden! Maar ik geloof voor 8-10 personen.

   Verwijderen