2 september 2015

Back on TrackZo, het was even stil hier! Eerst op vakantie en daarna niet veel zin & tijd voor creatieve uitspattingen. Een relaxte vakantie gehad dus!

Maar, de jongens zijn weer naar school en mijn hoofd zit weer vol met plannen. Het eerste puntje op mijn to-do lijst was een GymTas/ ZwemTas voor de jongste zoon, die nu na de zomervakantie in groep 3 zit. En dus een GymTas nodig heeft!

Hij wilde een tas met paars en blauw, dus die kreeg hij ook. Ik maakte niet de standaard GymTas met aantrekkoorden-die-gelijk-schouderhengsels-zijn, want daar raken mijn jongens altijd mee in de knoop ;-)
De GymTas kreeg dus aparte lusjes om het strikkoord doorheen te halen
(zelf strikken is dan weer geen probleem)
En gewone hengsels van stof om de Tas op de rug te kunnen dragen.


Zijn naam kwam op de voorkant, gemaakt van paarse stof & vliesofix. De randen van de letters werkte ik af met een zigzag-steek. Iets meer werk dan letters van flockfolie, maar zo blijven ze beter zitten in de was vind ik!


De bodem van de Tas is ovaal, waardoor hij driedimensionaal wordt en er lekker veel in past. 
Voor als hij hem ook mee naar zwemles neemt.


Morgen heeft hij zijn eerste gymles en gaat de Tas mee naar school!
En dan ga ik er nog eentje maken, voor de Oudste Zoon, die ook een nieuwe GymTas wil ;-)

9 opmerkingen:

 1. Leuke tas! Goed idee om de bodem ovaal te maken. Hier kan hij vol trots mee over straat!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zo'n tas had ik ook wel gehad willen hebben op school!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Erg leuk geworden, die banden om te dragen vind ik ook veel fijner dan die dunne touwtjes. Hier op school mag dat ook niet, ze moeten een gymtas met brede banden hebben...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een leuke persoonlijke gymtas heb je gemaakt! Mijn hoofd loopt soms over van alle ideeën waar ik op zit te broeden, met als gevolg dat ik behoorlijk wat W.I.P's heb verzameld die schreeuwen om af gehaakt te worden.
  Groetjes Patricia

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dat is een erg leuke tas! Die staat nu al weer op het lijstje om te gaan maken. De gym dat duurt nog even: de baby moet nog geboren worden. Maar alvast een kinderopvangtasje?!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Heel mooi! Wie wil er nu niet zo'n hippe gymtas?

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een leuke tas!!! Snap best dat de oudste er nu ook 1 wil!!!

  BeantwoordenVerwijderen