25 september 2015

Moestuin Update 5


De laatste Moestuin Update is al van ruim 2 maanden geleden! Toen er zowaar bloesem en kleine groene tomaatjes aan de moestuin plantjes groeiden :-)

Tijdens de zomervakantie werden de tomaatjes langzaam rood en hadden we best een flinke oogst van onze vier struiken!
Heerlijk, tomaatjes uit eigen tuin (hoewel de jongens ze niet zo lekker vonden, ze smaakte teveel naar tomaat…)

De paprika's gingen een stuk minder snel. Het is pas sinds een week of drie dat die langzaam maar zeker steeds groter werden, maar ze blijven nog wel groen. We hadden welgeteld een oogst van drie groene mini-paprika's, van vier paprika planten ;-)


Nu de dagen korter worden en de nachten kouder verwacht ik niet dat de groentes nog verder zullen groeien en rijpen. Dus wat nu met ons moestuintje? Ik zei al dat ik geen groene vingers heb, dus geen idee of de planten kunnen blijven staan tot volgend jaar, of dat ik ze eruit moet halen voor de winter begint..
Al met al was het wel een geslaagd moestuin experiment! Leuk om te zien dat ik wat kon laten groeien en er zelfs wat van kon eten ;-)


3 opmerkingen:

  1. Hoi Miekk,

    Zolang de oogstzon schijnt kunnen de groentes blijven staan en rijpen, dus kunnen je groentes nog 3 a 4 weekjes door rijpen. 8ste maand is in principe de oogstmaand, maar in de praktijk verloopt deze tot oktober....en zijn je groentes heerlijk Ik zou zeggen eet smakelijk!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mijn tomaatjes zijn nu pas aan het rood kleuren,staan in pot dus 's nachts of als er veel regen voorspelt is zet ik ze binnen ;-)

    BeantwoordenVerwijderen