17 november 2015

Start to RunIk ben totaal niet sportief.. Eerder een beetje aan de luie kant ;-) Ik doe dan ook niet aan sport, behalve dat ik overal op de fiets of lopend naar toe ga voor zover dat kan.
Maar toch ben ik een aantal weken geleden begonnen met hardlopen. Gewoon omdat ik vond dat ik wat aan sport moet doen. Om het goede voorbeeld te geven aan de kinderen, om wat beter in mijn vel te zitten en, als we dan toch bezig zijn, misschien ook wat strakker..

Voor mijn verjaardag kreeg ik van mijn mannen mooie knalroze hardloopschoenen (wel zelf aan laten meten), ik zette de Evy App op mijn telefoon en ik begon gewoon bij het begin.

En tot mijn verbazing was de eerste les best goed te doen! De eerste week ren je maximaal 2 minuten achter elkaar, waarna je weer een stukje mag wandelen om bij te komen. En elke week worden dat langere hardloop-stukjes. Ik ga braaf drie keer in de week en heb inmiddels de 7e les achter de rug, waarbij ik het zowaar volhield om 4 minuten achter elkaar te rennen! Nouja, echt hard ga ik niet hoor, maar ik hou het wel vol ;-)

Onderweg houdt de gezellige Vlaamse stem van Evy je op de hoogte van je vooruitgang ('je bent echt supergoed bezig Marieke!'). En ze geeft wat hardloop-tips tussendoor. Dat werkt wel motiverend. Net als mijn zonen trouwens, die soms net een kalender zijn ('het is weer woensdag mama, dus vandaag ga je weer rennen!') Ik kan het dus niet maken om een keertje over te slaan als ik geen zin heb!


Hier nog even mijn hardloop-outfit. De aandachtige blog-lezer weet dat ik dit jaar geen kleding wilde kopen, maar zoveel mogelijk zelf maken en desnoods tweedehands kopen. Dat is me in dit geval niet gelukt. Tweedehands sportkleding weet ik niet zo of ik dat wel fris vind, slaat misschien nergens op..

De broek is wel tweedehands, want is van Manlief. Hij zat hem niet zo fijn. Mij is hij ook wel wat te wijd eigenlijk, maar hij kan er nog mee door.
Het Shirt-met-lange-mouwen en het coole (en hele fijne en warme) fel roze Vest zijn van de H&M. In mijn zoektocht naar duurzame hardloopkleding kon ik niks vinden, en de H&M krijgt van RankABrand een C-label. Redelijk goed bezig op duurzaamheidsgebied, dus dat vond ik wel kunnen. En ik beloof dat ik er heel lang mee zal doen! 


So far so good dus. Morgen is het weer woensdag en is les nummer 8  aan de beurt. Benieuwd of ik het weer ga volhouden! 
Het enige nadeel van de App vind ik dat het me niet lukt om de muziek van mijn telefoon aan de lessen te koppelen. Dus als iemand daar de Gouden Tip voor heeft dan hoor ik het graag :-)

10 opmerkingen:

 1. Go for it girl!Knap van je om te gaan lopen,ik doe dat echt niet graag,gene volhouder ook niet.Laat mij maar wandelen of met de fiets ergens naar toe.Wie weet loopt er over enige tijd wel een van de kinderen mee ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Goed zo! Hardlopen is zo fijn, ik mis het echt als ik eens moet overslaan. De H&M kleding is van goede kwaliteit, ik heb een vest/jasje in fluor oranje, al 2,5 jaar en nog nauwelijks slijtage. Dat kan ik van sommige andere (duurdere) merken niet zeggen. Sokken verslijt ik ook, elk half jaar een nieuw paar...
  Succes!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat goed! En helemaal super dat je het volhoud :D

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Goedzo! Jaren geleden heb ik ook met Evy hardgelopen. Ik heb toen getraind voor de ladies run (5km). Ik heb dat stuk niet aan een stuk gerend, maar wel uitgelopen. Af en toe denk ik weer ik moet maar weer eens met evy gaan rennen. Maar ik moet nog bedenken wanneer ik dat doe. Ik heb nog een peuter thuis. En ik wil niet savond in het donker. Dus misschien dan maar in de weekenden..

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Goed van je! Ik heb het ooit uitgelopen, daarna opgegeven. Recent opnieuw begonnen, maar na drie weken moeten stoppen wegens rugproblemen. Nu doe ik weer niets… Ik zal terug een sport moeten zoeken die me wel ligt, geen excuses!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Goed bezig. Ik moet ook dringend beginnen 😁

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hier al een half naar ah lopen ondertussen. Geen 3 keer per week meer, maar wel zonder problemen de 5 km. Morgen nog eens een toertje, het is alweer te lang geleden!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik lees nu pas je hardloop-post. Zelf ben ik na Nieuwjaar - goede voornemens, nietwaar - ook aan het start-to-run-programma begonnen. Heerlijk hé? Veel succes bij het hardlopen & vreemd genoeg krijg je er steeds meer plezier in en wordt het minder een corvee.

  BeantwoordenVerwijderen