3 december 2015

Gehaakte Bloemetjes SlingersBij ons in de woonkamer hangt een gehaakte Bloemetjes Slinger, van kleine bloemetjes en kralen. Die kreeg ik ooit eens van iemand, jaren geleden. En als er dan eens meisjes langskomen, hier in dit mannen-huishouden, dan zijn ze altijd gefascineerd door die Slinger. Hij is dan ook erg vrolijk en kleurig!

Deze week was ZoonLief Thijmen uitgenodigd op de verjaardag van twee meiden uit zijn klas. En hij wilde graag dat ik zo'n Bloemetjes Slinger voor allebei de dames haakte (lief hè ;-) ). Dat deed ik dus natuurlijk, 'even' tussendoor.
Alle materialen had ik nog in huis. Restjes haakgaren en kralen zijn altijd wel ergens te vinden hier!


De bloemetjes haakte ik zoals bij deze uitleg van IngThings
Maar dan van één kleur.


Daarna maakte ik er een Slinger van, met kralen van de Hema:
Je rijgt eerst de kralen aan je haakgaren,
daarna haak je een ketting van lossen en om de tien lossen haak je een bloemetje of een kraal mee.


En klaar is je vrolijke slinger!
De dames waren er heel blij mee ;-)


6 opmerkingen: