9 februari 2016

Hardloop UpdateZo'n maand of drie geleden blogde ik dat ik was begonnen met hardlopen, met de Evy App. Tijd dus om daar eens een update over te schrijven!

Het 10 weken durende programma van de App (je eerste 5 km in 10 weken) heb ik inmiddels afgerond. Ik heb niet elke week 3 keer in de week getraind, zoals eigenlijk de bedoeling is. Maar toch steeds minstens 2 keer per week, om toch iedere keer weer een beetje vooruit te gaan in conditie. Ik heb het dus volgehouden en het is me dus gelukt om een half uur achter elkaar te rennen zonder wandelpauze! Wat ik echt nooit had verwacht… ;-)
De eerste paar weken was het wel even doorbikkelen.
Vanaf de zesde week moest ik ineens echt wel langere stukken achter elkaar gaan rennen en was het toeleven naar de wandel-minuten. Maar ineens, een week of twee later, merkte ik dat ik eigenlijk best nog wel even door kon rennen als ik eigenlijk al mocht wandelen. Ik ben blij dat ik heb volgehouden!


In de 8e trainingsweek, les 25, ging ik voor het eerst over de 5 km heen.
Trots natuurlijk!
En in de laatste week was het dan zover om een half uur achter elkaar hard te lopen, zonder tussendoor te wandelen. Ik ga nog niet zo hard dat ik dan ook de 5 km haal, maar ik hou het vol. Een beetje op mijn tandvlees, dat wel. Na zo'n km of 2 heb ik altijd even een dood punt, maar als ik daar doorheen ben kan ik het half uur goed volmaken.

Maarja, 'vroeger' (een paar maanden geleden) rende ik nog geen 2 minuten achter elkaar natuurlijk. Dus die conditie moet langzaam maar zeker beter worden. Ik kan inmiddels wel zeggen dat ik het een beetje leuk begin te vinden, dat hardlopen. Muziekje erbij, zo vroeg mogelijk in de ochtend vertrekken en een half uur achter elkaar proberen te rennen. Altijd een fijn gevoel als het gelukt is!


En nu?
Proberen vol te houden, wat de afgelopen weken goed ging.
Ik loop nog steeds 2-3 keer per week minimaal een half uur.
En dat is in mijn tempo zo'n 4,5 km.
Ik loop nu zonder mijn schema, wat wel iets minder motiveert moet ik zeggen.
Ik denk wel dat ik binnenkort het volgende Evy-loopschema ga downloaden in de App, 
want lopen met Evy werkt toch het meest stimulerend! ;-)

8 opmerkingen:

 1. Leuk! Ik loop nu bijna 3 jaar hard, nou ja, hard :-) en ben toendertijd begonnen in een opstartgroepje bij een atletiekvereniging. Lopen in een groepje stimuleerd mij om te gaan lopen, ook al regent het of is het echt koud. Af en toe loop ik in mijn eentje en dat vind ik ook fijn. Maar het fijnst is na het lopen: het voldane gevoel!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Goed bezig,is iets wat ik totaal niet graag doe:lopen ;) of andere sporten ... ga met de fiets naar het werk en naar de winkels en dergelijke,telt dat ook?!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik jog nu al 4 jaar en ben ook met evy begonnen. Het is inderdaad even doorbijten. Uit gemakzucht jog ik eigenlijk nog steeds met evy. Ik herhaal nu al jaren de laatste les :-D
  Succes nog
  Creastine

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik ren met Runkeeper en vind dat ook heel fijn. Ik ben op dit moment aan het trainen voor 10 km. Ik heb een tijd wat minder kunnen trainen door druk werk in Den Haag, waardoor ik veel reistijd had en elke dag zo'n 12 uur weg of onderweg was. Maar nu ga ik er weer voor. Ik hoop de 10 km rond Pasen te lopen!!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Respect!

  Hier staan de hardloopschoenen alweer een tijdje stil, helaas heb ik geïrriteerd kraakbeen in mijn beide knieën en elke keer als ik weer wat conditie heb opgebouwd speelt dat weer op. Dus ik ben stiekem gewoon kei hard jaloers op je ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ben er toen ook ooit aan begonnen, maar vanwege omstandigheden ermee gestopt, maar het gaat weer kriebelen...eerst wat afvallen en over een paar maanden ga ik de draad weer oppakken. Super knap hoor dat je de 5 km rent.

  groetjessssssssss

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat goed. Ook ik heb de evy app. Maar moest na vier lessen stoffen vanwege een blessure. Het is niet handig om door je enkel te gaan en dan circa 6 weken nodig hebben om te herstellen. Nu zou het hardlopen weer mogen. Toch maar weer binnenkort oppakken denk ik.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat goed van je! Ik ben vorig jaar zomer ook begonnen met rennen met Evy. Maar ik ben een beetje een goed-weer-renner en heb vanaf het najaar niets meer gedaan. Daarom vind ik het extra knap dat jij in de winter (nou ja winter....) bent begonnen! Nu begint het bij mij toch ook weer te kriebelen.....

  BeantwoordenVerwijderen