18 maart 2016

Fair Wear Friday #2

Ik was laatst op zoek naar nieuwe Gympen voor de jongens. De lente komt eraan en de gympen van afgelopen herfst waren te klein en tot op de draad versleten, met gaten erin en al. Tijd dus voor twee paar nieuwe gympen! Ik bedacht dat ik eens zou proberen om die op Marktplaats te vinden. Om het kopen van splinternieuwe en niet zo faire gympen te vermijden (uit ecologisch en financieel oogpunt).
En zowaar, dat ik gelukt voor zowel de jongens als mijzelf! Alledrie een paar zo-goed-als-nieuwe Puma Gympen. (Zoals je op de foto ziet was de Jongste Zoon dwars en wilde hij niet met zijn gympen op de foto ;-) )


Hier lees je wat tips voor het vinden van goede tweedehands schoenen op Marktplaats:
- Zoek op merken waarvan je weet hoe ze passen, dat ze fijn zitten en welke maat je nodig hebt.
- Zoek specifiek op die maat, typ dus bijvoorbeeld in de zoekbalk 'Puma 35' en je vindt alle Puma's in die maat
- Klik de optie 'zo goed als nieuw' aan
- Kijk nu bij de schoenen die over zijn welke je mooi vindt
- Stel eventueel nog wat extra vragen aan de verkoper per mail of bel even
- Zoek in de buurt van jouw postcodegebied als je ze toch wil passen of je kind wil laten passen
- Laat de schoenen anders opsturen
- Je zult versteld staan hoeveel (bijna) ongedragen schoenen er nog tussen staan!
- Het is altijd spannend en een gok of de schoenen ├ęcht nog wel mooi zijn, maar ik had alledrie de keren echt supergoede zo-goed-als-nieuwe schoenen in huis.

Het schijnt dat je je kinderen beter niet op schoenen kunt laten lopen die al gedragen zijn door andere kinderen, in verband met de vorming van de schoenen naar de voeten, maar schoenen die pas een paar keer door een ander gedragen zijn vind ik wel kunnen hoor! Al met al zitten wij weer een seizoen goed in de schoenen!
(Ps de rest van mijn zo-goed-als Fair Wear Outfit van vandaag zie je op Instagram)Doe je ook mee met Fair Wear Friday? Laat dan jouw 'groene' outfit zien op je blog, facebook of instagram en laat Lies via een mailtje weten dat je meedoet.

Fair Wear: hou van je kleren, draag ze graag en vaak, maak het zelf, repareer, recycle, re-fashion, ruil, geef weg, koop tweedehands, koop fair trade/ biologische merken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten