27 mei 2016

Barbie Kleertjes maken

Zo, het is even tijd voor heeeel wat anders ;-)
Vorige week maakte ik namelijk een aantal Barbie Kleertjes, en dat ben ik niet gewend als jongens-mama. Mijn nichtje vierde afgelopen weekend haar verjaardag en ze wilde graag nieuwe kleertjes voor haar Barbies. Nou, dat vond ik natuurlijk wel leuk om zelf te maken!
Wat een nostalgie, vroeger maakte ik ook altijd kleertjes voor mijn eigen Barbies. Maar dan met de hand, van restjes stof en in elkaar genaaid met restjes haakkatoen, en ik vergat altijd wat extra stof te knippen voor de naadwaarden. Haha, het zag er niet uit! Tijd dus om het deze keer beter aan te pakken..


Ik vond op internet Deze Tutorial voor een Barbie jurkje dat eenvoudig in elkaar zat, en op dezelfde site stonden ook nog wat meer Barbie Kleertjes Tutorials (als je even doorklikt). Ik had alleen wel een Barbie nodig om de kleertjes goed passend te maken. Dus ik leende er twee van de buurmeisjes :-)
En ik ging aan de slag met restjes stof, je hebt echt maar heel weinig nodig voor die mini kleertjes! Uiteindelijk maakte ik drie rokjes, drie topjes, een jurk en een jas.


Het grijze vestje en de drie rokjes maakte ik op gevoel, zonder patroontje. De patroontjes voor de twee bloesjes en de jurk komen dus van HIER. En de jas haakte ik ook zonder patroon, het zijn eigenlijk gewoon een aantal rechthoekige lapjes (achterpand, twee voorpanden en twee mouwen) die ik in elkaar naaide tot jas.
Alles is met elkaar te combineren en makkelijk aan en uit te trekken, met klittenband of elastiek. Ideaal voor kleine vierjarige kinderhandjes :-)En zo heb ik ze uiteindelijk ingepakt:
Kleurplaatjes uitgeprint en met een outfit in een doorzichtig zakje gestopt.
En ze was er heel blij mee gelukkig!


11 opmerkingen:

 1. Zoooo fantastisch mooi en origineel!
  Heel knap gedaan!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Tof... super verpakt ook. Ik heb het gepint (of is dat nu met een d?). Nog niet voor meteen maar misschien ooit voor eventuele kleindochtertjes... :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat heb je dat weer super leuk gedaan!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heel erg leuk, mijn dochter zou het ook super vinden en het ziet er niet heel moeilijk uit ook...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. geweldig!!! zo origineel en superleuk!!! dat ga ik zeker ook nog eens proberen!!! echt tof! dankjewel!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Jouw nichtje boft vreselijk met jou als tante!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ziet er schitterend uit. Lijkt me priegelwerk.

  Neeltje

  BeantwoordenVerwijderen
 8. oh wat mega schattig!!!! Niet teveel prullenwerk? zo klein... Wel prachtig gedaan hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Zo leuk! Ik ben vroeger ook begonnen met barbiekleertjes naaien.. En als ik jouw creaties zo zie, denk ik dat ik dat binnenkort maar weer eens ga doen.

  BeantwoordenVerwijderen