17 mei 2016

Een nieuw Quilt Project

Ik hou ontzettend van lappendekens. Ze hebben echt wat gezelligs vind ik! Zo mooi en lekker knus! En je kunt er zoveel kanten mee op, al die combinaties van mooie lapjes.
Ik organiseerde al twee keer een heuse Quilt Cursus die steeds een jaar duurde, waar veel enthousiaste deelnemers aan meededen. Nu ben ik van plan om speciaal voor beginners een Easy Quilt Sew Along te organiseren. Dus als je altijd al eens een Quilt hebt willen maken kun je dat stap-voor-stap leren hier via de Blog.


Ik zal in een aantal blog berichten steeds gedetailleerd laten zien hoe je een Quilt naait van begin tot eind. We beginnen bij welke materialen je nodig hebt, hoe je de stof netjes knipt en naait en hoe je de Quilt in elkaar zet en afwerkt. Het wordt een Quilt met een voorkant van vierkante lapjes en een achterkant uit één stof. Niet te groot, hij wordt ongeveer 80 x 100 cm. Iedereen kan meedoen in haar eigen tempo, de blogposts zullen gewoon online blijven staan.

Je kunt meedoen met je eigen (restjes) stoffen, of een speciaal pakket bestellen in de Webshop met biologische stoffen uit mijn voorraad. Ik maakte een pagina aan in de Webshop waar je alle benodigdheden, of een gedeelte daarvan, voor je Quilt kunt verzamelen. Wat je precies nodig hebt en hoeveel volgt binnenkort hier op de Blog!


Ik verzamelde alvast wat inspiratie op Pinterest. Een lapjes deken kan er op zoveel verschillende manieren uitzien! Je kunt experimenteren met kleuren, een hele bonte deken maken of een rustige, bloemige vintage stoffen gebruiken of alleen zwart/ wit stoffen, een paar hele grote vierkanten knippen of een heleboel kleintjes, je kunt van de vierkantjes zelfs een pixel-patroon maken. De mogelijkheden zijn eindeloos, dus iedereen kan een deken maken naar haar (of zijn) eigen smaak. 
En dat maakt het zo leuk :) Doe HIER dus alvast wat (P)inspiratie op.


Dus doe je ook mee met de Sew Along?
Ik begin binnenkort met de eerste blogpost, 
over wat je allemaal nodig hebt als je zelf een Quilt wil naaien.
Iedereen kan meedoen, de Sew Along komt gewoon hier op de blog te staan.
En om het laagdrempelig te houden zal ik ook laten zien hoe je een lappendeken kunt maken zónder te quilten, dus alleen met bijvoorbeeld een lap fleece als achterkant.
Leuk als je meedoet!

16 opmerkingen:

 1. Heel erg leuk! Ik kan ze wel maken, heb ik ook wel gedaan, maar misschien doe ik wel mee...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Quilten heb ik nog nooit gedaan. Lijkt ingewikkeld, maar deze easy sew along doe ik zeker mee! Leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. wat een super lappendeken,
  ik heb vroeger al eens een quilt gemaakt, met de hand, daar heb ik "jaren" overgedaan
  deze zien er wel heel tof uit, ik ga wel meedoen, vooral dat easy spreekt me aan...
  groet Manon

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Nou wat toevallig! Ik heb net deze week een aantal lapjes bij elkaar gelegd die mijn cliënten niet gebruiken en waarvan ik dacht om dan maar een quilt met ze te maken.Nooit zelf gedaan dus ik doe mee!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuk hoor.... ik ben net bezig een handdoek van een patchworkrand te voorzien. Verder heb ik nog de tip om een deken nog persoonlijker te maken. Gebruik een foto-afdruk op stof. Zie bijvoorbeeld zoals ik herinneringskussens heb gemaakt op https://djaktief.wordpress.com/2015/03/29/alle-begin-is-moeilijk-2/

  Groetjes,

  Dorothé

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Oww heel leuk! Was ik toch nèt van plan om een lappendeken te maken voor op mijn bank! Ik wil ook meedoen!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Oh, dat klinkt leuk! Ik ben een beginnend naaister. Misschien is dit wel dé manier om mijn techniek te verbeteren en mijn nieuwe naaimachine beter te leren kennen.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Oh ik doe mee! Zat te wachten op nieuw,projectje en zie hier is het! Ik ga al eens lapjes zoeken!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een leuk initiatief! Ik hou ook enorm van quilts! Onlangs maakte ik er eentje met driehoeken, je kan hem terugvinden op mijn blog madebycaro.blogspot.be
  Groetjes Carolien

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Lijkt me leuk. Heb er al eens aan willen beginnen, maar nu met jouw hulp ga ik meedoen!
  groeten
  Marita

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Dat is wel heel toevallig... ik had me net voorgenomen om op mijn eentje aan zo'n quilt te beginnen omdat er bij ons in de buurt geen cursussen zijn op het moment. Als ik het even niet weet kan ik hier alvast een kijkje komen nemen. Topidee! Ik doe mee!:-)

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat super super leuk, wil al heel lang een quilt / lappendeken maken. Zo benieuwd wanneer we starten en hoe groot de lapjes die we gaan knippen zijn

  BeantwoordenVerwijderen
 13. ik doe mee! een quilt maken staat al zo lang op mijn to do lijstje. ideaal om op deze manier er eindelijk aan te beginnen :-)

  BeantwoordenVerwijderen