2 juni 2016

Nog meer Shorts - de Recycle VersieTijd voor nog meer Shorts, deze keer de Recycle Variant. Er lagen nog zoveel broeken met gaten in de knieën dat ik van een paar broeken Shorts heb gemaakt. Dat is toch wat sneller klaar en wat minder gedoe dan het dichtmaken van al die gaten op een stevige manier.

Twee korte broeken werden voor de Jongste Zoon (heeft hij ook weer even het idee dat hij 'nieuwe' broekjes krijgt) en eentje voor mezelf.

Ik knipte de kinderbroeken af boven de knie, zigzagde de afgeknipte stof, sloeg de rand één slag 
naar binnen en naaide de zomen vast. Supersnel klaar!
En deze broeken gaan komende herfst/winter toch niet meer passen, 
dus kunnen we ze net zo goed nu gebruiken als Short ;-)En dit was mijn eigen oude favoriete spijkerbroek, waar ik volgens mij zo'n 10 jaar lang in heb gewoond. De stof was bij de bovenbenen en knieën totaal doorgesleten, dus niet meer zo goed te repareren. Deze broek werd dus ook een Short!
Één opgenaaid lapje was nog nodig om een van de gaten te verbergen. De pijpen heb ik ruim afgeknipt, twee keer een slag naar buiten geslagen en daarna vastgenaaid, voor een omgeslagen-pijpen-effect.
Laat het mooie weer maar komen zou ik zeggen!

Ps. De Ray Short die ik eerder deze week maakte voor de Oudste Zoon kreeg alsnog zakken. Van een restje sweaterstof maakte ik zakken die ik op de broek heb genaaid, zodat ik de zijnaden niet meer hoefde los te tornen. Tot grote vreugde van ZoonLief natuurlijk! ;-)

2 opmerkingen:

  1. Kijk , hier heb ik wat aan, wat een top idee om zo versleten broeken te behandelen. Ik heb ook nog zo'n stapeltje liggen
    Fijn weekend, Manon

    BeantwoordenVerwijderen