26 juli 2016

Het Moestuintje #5

Langzaam maar zeker krijgen sommige plantjes een kleine oogst! Zo groeide er welgeteld één peul aan de doperwt plant en zijn er al een paar cherrytomaten verschenen.


De tomatenplant zelf ziet er niet al te best uit, hij heeft best veel bruine en gele bladeren. Misschien is hij te nat geworden toen het een tijdje geleden zo veel had geregend, of misschien groeien ze niet graag in een pot. Maar goed, er komen tomaatjes aan en die worden nu ook al een beetje oranje :)


De watermeloen plant staat nog steeds op de vensterbank in de zon, daar kwamen deze week ineens een aantal bloemetjes aan. Had ik niet verwacht! Stel je voor dat er ineens enorme watermeloenen op de vensterbank liggen!


En ik begon aan een nieuw experiment: het laten ontkiemen van citroenpitjes. Op dezelfde manier als bij de appelpitjes: tussen een vochtig keukenpapiertje, in een plastic bakje, maar dan op een warme plek in plaats van in de koelkast. En ze zijn gelukt tot nu toe! Ik heb er nu vier in een potje geplant, dus ik ben benieuwd of er boompjes gaan groeien.


Van de appelboompjes heb ik er inmiddels twee in een grote bak geplant en die groeien als kool, tot nu toe is dat experiment dus best geslaagd!


3 opmerkingen:

 1. Leuk! Ik wilde net een blogje gaan schrijven over mijn mandarijnpitje en mijn geelwortel experiment.gemberwortel doet het ook goed!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. De tomatenplanten doen het bij ons ook zeer slecht dit jaar hoor. Ik denk dat er een ziekte aan gekomen is door die vele regen. Desalniettemin zijn er toch sommige oogstrijp aan het worden. Jippie!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk om deze berichten te volgen!

  Groetjes, Tinne

  BeantwoordenVerwijderen