13 december 2016

Een zachte JoggingBroekOnmisbaar in deze Donkere Dagen: een fijne JoggingBroek voor op de bank. 's Avonds of in het weekend. En dan lekker thee drinken, haken of een filmpje kijken. Ik hou wel van de herfst!

Deze JoggingBroek maakte ik afgelopen weekend eindelijk af, ik was er een paar weken geleden al aan begonnen maar er kwamen steeds weer andere dingen tussendoor. Het patroon was getekend en de stof geknipt. Maar afgelopen weekend kon ik dan eindelijk genieten van mijn zachte broek.
Ik had voor de broek 1 meter stof genomen, maar dat bleek net iets te kort te zijn. Gelukkig was de stof wel breed genoeg om nog een extra stukje broekspijp voor allebei de benen te kunnen knippen. Ik koos ervoor om de pijpen te verlengen met schuin geknipte stukken stof, doorgestikt met een sierstiksel. Net of het zo hoort, toch? ;-)


Ik naaide paspelband in de zijnaden. Zilverkleurige, ik vond het op de markt in de fourniturenkraam. Voor een beetje bling! Ik koos voor bijpassende grijze boordstof om de broek af te werken.


Ik maakte ook broekzakken in de broek, met een contrasterend stukje katoen aan de binnenkant. 
In het grijs, zodat het weer past bij de boorden en paspel.
Stof: Sweater stof vintage rood
Boordstof: lichtgrijs
Patroon: Een Legging op Maat, aangepast naar een Joggingbroek 

7 opmerkingen:

 1. Hihi, zo'n naadje uit nood geboren is echt leuk!
  Kop thee, romantische film, kom maar op met de donkere avonden.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat heb je erg mooi opgelost! Soms zorgen problemen voor de mooiste oplossingen!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik was ook met een sportbroek bezig, maar de stof bleek ook te kort. 1 i.p.v. 1.50, maar de breedte is niet genoeg om het ook zo creatief op te lossen...heb je nog een andere oplossing of moet ik er iets anders van maken- dikke strechstof?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Misschien kun je een andere, bijpassende stof die even dik is gebruiken om eraan te naaien en de broek langer te maken?
   Of je kunt ook een driekwart sportbroek maken in plaats van een lange.

   Verwijderen