8 december 2016

Kerst KlosjesIk vind het altijd wel leuk om een beetje te knutselen voor de Kerst. Wat mooie dingetjes maken en het huis gezellig maken met versiersels en kaarsjes.

Gisteren maakte ik deze KerstHangers van houten garenklosjes. De klosjes met biokatoen naaigaren die ik in de webshop verkoop gebruik ik zelf ook en ik heb een hele lading lege klosjes liggen. Zonder garen zijn ze ook erg mooi, dus ik bewaar ze steeds maar met het idee om ze ooit nog eens ergens voor te gebruiken. Een kapstok van te maken ofzo.

Maar nu werden het dus KerstHangers!
Ik omwikkelde de klosjes met stukjes lint, pailettenband en kant.
Een beetje textiellijm houdt de lintjes op hun plaats.
Van een strookje tricotstof maakte ik het ophangkoordje.
Haal het dubbelgevouwen koord door het gat 
en leg er daarna boven en onder het klosje een knoopje in.
Klaar! Snel gemaakt & grappig resultaat ;-)6 opmerkingen:

 1. Daar wordt je kerstboom wel heel persoonlijk van. Leuk idee.

  Lieve groet, dinah

  BeantwoordenVerwijderen
 2. super leuk klosjes het heeft gewoon wat

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik maakte er eerder al sleutelhangertjes van als cadeautje voor een blogmeet. De klosjes kocht ik ooit in de Action. Waar heb jij er gekocht want ik ben intussen op zoek naar nieuwe klosjes? http://onliemie.blogspot.be/2016/04/selfmade-verrassinkjes-voor-de.html
  Als kersthangertjes zijn ze ook heel tof!
  Groetjes
  Kris

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Kris, Ik verkoop de klosjes in mijn eigen stoffenwebwinkel. Met garen en al, dus dat moest wel eerst op ;-)

   Verwijderen
  2. Wat ben ik toch een kieken... ik lees je blog wel maar had niet echt door dat je een webwinkel hebt met biologische stofjes met gotslabel... Binnenkort kom ik eens een bestelling doen bij je! Net wat ik zoek en de klosjes garen ook biokatoen... fantastisch! Perfect voor ons ieniemieniemeneerke dat er nu bijna is! Bovendien heb ik dan een reden om heel veel te naaien want de klosjes moeten leeg! :-)

   Verwijderen
 4. Wat een leuk idee. Ik bewaar de lege klosjes ook. Maar wist niet wat ermee te doen.

  BeantwoordenVerwijderen