14 april 2017

Agnes Top - Blog & Vlog !Ik naaide deze week eindelijk weer eens wat voor mezelf! Dat was ook hoog nodig, voor de lente- en zomergarderobe.
Ik maakte een Agnes Top, een patroon van Tilly and the Buttons, waar ik heel benieuwd naar was en graag eens wilde uitproberen.

Het is een eenvoudig patroon, voor een gewoon basic t-shirt. Maar daar hou ik juist van! Met een goede basis kun je zoveel verschillende fijne shirtjes maken. Het patroon heeft een aantal variatie opties, dus je kunt het shirt maken zoals je het zelf mooi vindt. Zonder opsmuk, of juist met wat rimpel details hier en daar.

Het patroon zelf ziet er ook prachtig uit, met een duidelijk boekje (in het Engels, maar als je daar moeite mee hebt is het nog steeds duidelijk) en met stevig patroonpapier. De patroondelen overlappen niet, dus je kunt ze zo uitknippen en vaak hergebruiken!


Hier zie je nog even een trucje met het patroondeel van de mouw: in plaats van het patroon af te knippen voor de korte-mouw-optie, of over te trekken op een ander patroonpapier, vouw ik het patroondeel altijd dubbel op de afkniplijn. Zo verpest ik mijn patroon niet, en heb ik ook geen extra werk ;-)


Ik ben heel tevreden over de pasvorm! Ik heb niks aangepast aan het patroon. Soms moet ik shirtjes langer maken, omdat ik zelf redelijk lang ben. Maar dat heb ik nu niet gedaan en hij valt tot net iets over de rand van mijn jeans. Prima dus. Een heerlijk basispatroon waar ik nog veel shirtjes mee zal gaan maken, ook met lange mouwen!


Het Agnes Top Patroon vind je in de Webshop (hij is nu even op maar komt zeker weer terug)
De stof die ik gebruikte is Jersey Stepen Ecru/ Navy, je vindt hem HIER
En hé, daar ligt de rol stof in de kast achter mij ;-)En dan nu de Vlog zoals gezegd! Mijn allereerste, dus hij is verre van perfect. Aan het begin lopen de beelden en mijn stem niet gelijk, ik kreeg het met geen mogelijkheid goed helaas..
In de video zie je hoe ik mijn Top naaide, het is geen tutorial maar echt een uitprobeer filmpje, om te kijken hoe ik het handigst kan opnemen en een filmpje kan bewerken enzo.
Tutorial filmpjes wil ik zeker nog gaan maken in de toekomst :)
Klik op de foto om naar het filmpje te gaan, ik ben benieuwd wat je ervan vindt!


10 opmerkingen:

 1. Leuk gedaan!

  Fijn paasweekend, groetjes Tinne

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuke top! Ik was echt heel blij met de Tilly & The Buttons patronen in je shop. De Agnes heb ik ook gemaakt, ik vond het de Billie voor vrouwen: een eenvoudig en veelzijdig patroon!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuke top, en jouw eerste vlog ziet er goed uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Je bent een natuurtalent en maakt je zenuwachtig voor niks. Mooi model en goede uitleg. Ik kan me voorstellen dat beginners wat moeite hebben met de snelle beelden, vooral van het speld en naaigedeelte. Je kunt misschien een snelle en een langzame variant uploaden.

  Ik zeg ga door. Ik verwijs vaak mensen naar jouw tutorials.

  Groetjes,

  Dorohté

  BeantwoordenVerwijderen
 5. heel leuk! ik knip wel nooit in mijn patronen maar teken ze altijd over, moest je maat eens veranderen dan heb je er niets meer aan of als je eens iets wilt maken voor een vriendin ofzo met een andere maat
  maar wel een heel leuk t-shirt waar je veel plezier zal aan hebben

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Heel erg leuk shirtje en dat hij zo goed past.. Dat heb ik nou nooit, moet altijd wel iets aanpassen..

  Lieve groet,dinah

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Mooi gedaan. Je was in het begin zichtbaar nerveus, maar dat betert in de loop van het filmpje. Ik kijk er al naar uit om tutorials van jou te zien. De stilstaande tutorials waren altijd heel duidelijk, dus dat kan niet fout gaan ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Je shirt is prachtig, it fits like a glove!
  Je vlog ziet er ook goed uit voor een eerste keer. Je zou nog wat extra aandacht aan de belichting kunnen besteden, in het begin kan je bijvoorbeeld de patronen op de envelop niet zien. en mijn aandacht ging af en toe naar de deurknop links achter haha, terwijl je veel mooie stofjes op de achtergrond hebt. Prachtig om te zien hoe blij je met je shirt bent als je m aanpast. Lekker doorgaan dus, denk dat veel mensen daar blij van worden!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Oh tof, zou ik zelf heel graag dragen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. leuk zeg en verstandig om voor jezelf aan de slag te gaan..moet ik eigenlijk ook eens gaan doen.
  Hier zul je wel veel plezier van gaan hebben.

  BeantwoordenVerwijderen