5 juli 2017

Ian Short, voor de ZoonIk kreeg laatst de vraag van La Maison Victor of ik een van hun patronen uit het nieuwste magazine wilde uitproberen. En daar zeg ik natuurlijk geen nee tegen! Het is immers mijn favoriete naai tijdschrift.

In het zomernummer staan een aantal patronen die ik graag zou willen maken voor mezelf, maar de stoffen die bij deze patronen horen zijn niet helemaal 'mij'.

Daarom koos ik de Ian Short uit, in een stoere haaienstof, om te maken voor één van mijn zonen. Ze kunnen allebei nog wel wat shortjes voor de zomer gebruiken dus dat kwam goed uit!
Dit leuke pakketje plofte op de deurmat, het nieuwste magazine plus het stoere haaien stofje.
Het is een polyester stof en het broekje is bedoeld als zwemshort.
De Jongste Zoon was super enthousiast, dus voor hem ging ik het broekje maken.

Het patroon bestaat uit maar twee patroondelen: een voor- en een achterpand. Zelfs geen aparte tailleband! De patroondelen en de stof zijn dus zo geknipt en het broekje zit supersnel in elkaar. 
Erg geschikt voor beginners, maar ook fijn voor meer gevorderden die nog even massa productie broekjes willen maken voordat de zomervakantie begint, zoals ik ;-)

Ik moet er wel bij zeggen dat het stofje misschien niet helemaal geschikt is voor beginners, het is wel een beetje glad. Maar met goed spelden kom je een heel eind.


Het patroon heeft een aangeknipte tailleband, die je omvouwt en vastnaait en waar je daarna het elastiek doorheen kunt rijgen.
Volgende keer doe ik dat wel anders: eerst het elastiek aan elkaar vast naaien, dan het elastiek langs de bovenkant van de taille vast zigzaggen (aan de binnenkant van het broekje) en daarna de bovenkant van het broekje naar binnen omvouwen inclusie elastiek en het geheel vast stikken. Lijkt mij nog handiger en sneller!
In de tailleband moesten metalen oogjes komen om een koordje doorheen te rijgen. Bij gebrek aan oogjes maakte ik twee knoopsgaten, maar uiteindelijk liet ik het koordje helemaal achterwegen. Het is ook niet nodig voor het broekje verder, hij zakt niet af ofzo.


Dit broekje is gemaakt van een polyester stof, geschikt om in te zwemmen. Maar met dit patroon kun je natuurlijk ook gewone shorts naaien! Van tricot stof of een dun katoentje, ideaal voor in de zomer. En lekker makkelijk en comfortabel voor je kind. Het is zo'n eenvoudig patroon dat de broekjes heel snel klaar zijn en je kunt het broekje aanpassen aan je eigen smaak: zakken toevoegen, losse tailleband (als je aan de bovenkant van het patroon een stuk afknipt). Erg leuk!Patroon: Ian Short uit La Maison Victor 4- 2017, in maat 92 t/m 176
Leuke extra: het patroon in mannen maten is gratis te downloaden via de Site van LMV
Stof: Polyester stof met haaienprint, La Maison Victor

Dit is een gesponsord bericht, ik kreeg het tijdschrift en de stof opgestuurd van La Maison Victor. Maar wat ik schreef is mijn eigen mening!

2 opmerkingen:

  1. Leuk dat ze zo promo voeren! :) En 't lijkt echt een makkelijke maar toch comfortable short, daar zal je zoon nog veel plezier aan beleven!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een leuke zwemshort! Die zal zoonlief vast met veel plezier dragen.

    BeantwoordenVerwijderen