17 maart 2015

Vier Stoffen Shoppers om zelf te maken


Vanaf komende januari is het hier in Nederland verboden om gratis plastic zakken mee te geven in winkels. Een hele goede ontwikkeling! En hoewel je natuurlijk wel een plastic zak kunt kopen bij je boodschappen of tijdens het shoppen, een stoffen tas bij je hebben is altijd het best (en het leukst). Ook nu al, voordat het januari is!
Daarom hier vier Tutorials op een rij om je eigen stoffen tas te maken, van makkelijk (zelfs zonder naaimachine) tot wat moeilijker.
Veel naai- en winkelplezier!

1. Een Tas van je oude T-Shirt
Deze tas maak je zelfs zonder naaimachine: neem een oud t-shirt, knip de mouwen en halsboord eraf en haal een koord door de onderste zoom. Trek het koord aan en leg er een strik in om de bodem van de tas te sluiten. Heel makkelijk en snel klaar! Lees verder > >


2. Een makkelijk Tasje van Stof
Met ongeveer een halve meter stof, plus eventueel wat extra voor de contrasterende hengsels, naai je dit eenvoudige platte Tasje. Een ideaal beginners-project op de naaimachine!
Lees verder bij de Online NaaiLessen > >


3. Een Keerbare Shopper
Dit is een grote Shopper met voering, die dubbelzijdig te gebruiken is. Niet al te ingewikkeld, maar iets meer werk dan de Tas hierboven omdat je eigenlijk twee Tassen in elkaar naait. De tas is lekker groot en stevig, ideaal voor je boodschappen!


4. Een Patchwork Shopper
Nog net iets ingewikkelder maar wel goed te doen: deze leuke Shopper van verschillende lappen stof! Ook deze Tas is lekker groot én dubbelzijdig te gebruiken. De tas heeft schattige plooitjes en lange hengsels zodat je hem ook over je schouder kunt hangen. Deze Shopper heeft steeds weer een andere uitstraling door het verwerken van je kleinere (rest)stoffen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten