25 september 2009

De zolder van opa en oma

Een tijdje geleden is Martijn's opa overleden en is Martijn's oma naar een verzorgingstehuis gegaan. En sindsdien is de hele familie bezig met het uitzoeken van spullen en het leeghalen van hun huis. Dat is allemaal heel raar en moeilijk (en superveel werk!), vooral voor schoonmoeder en schoontante..

Maar wat een schatten zijn daar te vinden tussen de oude troep en wat ben ik verwend! Als knutselfreak kreeg ik onder andere:
 • Een lading borduurgaren in heel veel kleuren
 • Een oude naaibox (zo'n bruine van curver) gevuld met bandjes, naaigaren, naalden etc.
 • Oude wijnkistjes, handig om een hoop zooi in op te bergen (ja, ik ben nog steeds van plan om onze zolder te reorganiseren en ik ben ook al een klein beetje begonnen..).
 • Een doosje met breinaalden
 • En een paar superleuke retro-stofjes

Van de bruine stofjes wil ik kussens maken voor onze (bruine) bank. En het onderste stofje is een hele grote lap Afrikaanse stof. Daar wil ik een draagdoek van maken voor Lukas (die het liefst de hele dag wordt rondgesjouwd). Morgen even langs Ikea om een stofje voor de achterkant te zoeken.. (En de tijd vinden om hem in elkaar te naaien).

Verder werd ik ook nog verwend door mijn moeder, die haar huis heeft uitgemest omdat ze ging verhuizen. Ze kwam aan met een zak vol oude ritsen, bandjes en en blik vol gespen en knopen!

4 opmerkingen:

 1. ah zalig, zolders uitruimen. Enfin, niet het werk op zich, maar wel wat je allemaal kan (terug)vinden!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ooow heerlijk als andere mensen gaan opruimen!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een schat.
  Mijn schoonmama heeft ook nog een zak vol leuke knopen en gekleurde ritsen, jammer genoeg geen stofkes.

  BeantwoordenVerwijderen