23 januari 2010

Thijmen de kok

Ik zei al eerder dat ik ermee bezig was en nu is het klaar: een kook-setje voor Thijmen!
*
Het patroon voor het schortje komt van HIER (staat in de rechter zijbalk, even een stukje naar beneden scrollen). Ik heb de maten aangepast naar peuter-formaat door de inch-getallen keer 2 te doen (ipv keer 2,5). En ik heb met strijkvelours bestek op het zakje gestreken.
*
Het patroon van de koksmuts komt van HIER (staat in de rechter zijbalk, even een stukje naar beneden scrollen). Hij is eigenlijk iets te groot voor Thijmen, maar hij sluit met klittenband van achteren dus we doen hem extra strak ;-) .
* De ovenwantjes maakte ik er zelf bij. Tutorial HIER.
*
En ja, ik weet het.. Nu nog een keukentje!

9 opmerkingen:

 1. De spullen zijn heel erg leuk! Ik had de foto's van An ook al gezien. Ik ben vrijwilligster bij een speel-o-theek en we krijgen binnenkort een nieuw keukentje. Ik heb aangeboden om er een muts en schort bij te maken en zat ook al aan wantjes te denken. Dus je tutorial komt heel goed van pas! Ik ga er volgend weekend mee aan de slag. Dan zal ik er ook wat over schrijven op m'n blog.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heel mooi! Leuke stoffencombinatie heb je gekozen. Bij Mooimiek stonden er deze week ook al een schortje en must geblogd: er zal nogal gekookt worden door al die kleine jongetjes :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Nou zo leuk kan je t uit de winkel niet krijgen..mmm zoiets zou me toch ook moeten lukken..nu er nog even de tijd voor maken...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Super de super leuk!!! En wat ziet ie er enorm guitig uit met z'n pakje aan! Heel tof.
  En handig toch dat de muts ietsje te groot is.. Kan hij er even mee doen!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Onwijs leuk! Als Ninthe kan 'koken', plaat sik even een bestelling bij je, want waar haal je de tijd vandaan???

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een lief kokje zeg :-) Leuke ovenwantjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Super!
  Onze oudste neefjes kregen van de Sint een schortje en ovenwantjes (uit een heeeeeel dure winkel trouwens) en ons petekindje was vreselijk jaloers, want die moest een oude schort aan om koekjes te bakken... arm kind :-) Dus ik had al enige tijd het plan opgevat om hem een zelfgemaakt keukensetje cadeau te geven. Dus deze tutorial komt gewéldig goed van pas, bedankt!!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. superleuk
  en dank voor het vinden van de koksmuts
  hier een kind dat als kok wil met carnaval dus dit komt helemaal van pas :D

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Dag Miek,
  Ik zag de koksschort, de ovenwantjes en de muts op je site, met een link. Ik probeer erbij te komen maar op een of andere manier lukt het niet. Heb je een andere manier om mij aan het patroon van met name de koksmuts te helpen (misschien een pdf'je of zo)? Ik wil zo graag voor mijn twee kleindochters aan de slag.

  Dank voor je reactie.
  Anne-Marie (konijnen@telfort.nl)

  BeantwoordenVerwijderen