5 november 2014

Havermout Appel Koeken


Een tijd geleden besloot ik om geen suiker meer te eten. Gewoon om me wat gezonder en fitter te voelen. Maar het slop raakte er een beetje in. Wat hagelslag op mijn brood, wat taart op een verjaardag. Af en toe een stuk chocola en oh wat hou ik toch van eierkoeken! Heel lekker allemaal natuurlijk, en dat moet ook best wel eens kunnen. Maar ik besloot weer even wat strenger voor mezelf te zijn. Vaker appelstroop in plaats van hagelslag op mijn brood en wat minder snoepen. 

Na wat rondzoeken op internet naar gezonde tussendoortjes vond ik de site Uit Pauline's Keuken met een heleboel heerlijke recepten, waarvan velen ook 'verantwoord' ;-) Ik probeerde gisteren deze havermout-appel-koeken. Ze zijn heerlijk én suikervrij!

Het recept vind je HIER. Volgende keer ga ik nog wat rozijnen en walnoten toevoegen voor nog nét wat meer smaak. EN een heleboel andere recepten uitproberen natuurlijk ;-)

14 opmerkingen:

 1. Respect, ik weet niet of ik zonder suiker zou kunnen :) Maar goed bezig jij!

  The Mind of an exchange

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Die ga ik ook proberen. Moet je hier http://www.pinterest.com/stipjesendatjes/gezond-eten/ ook maar eens rondneuzen. Zitten ook suikervrije (nou ja soms wel honing of appelstroop) recepten bij

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Thanks! Honing en appelstroop eet ik gewoon hoor, ik kan niet zonder zoet! ;-)

   Verwijderen
 3. Goed idee! Ik heb laatst een suikervrije ontbijtkoek gemaakt .... Ook niet gek!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Havermout eet ik niet graag, maar in de vorm van een appelkoek wil ik hem wel proberen ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dan heb ik nog een receptje voor jou:
  havermoutmuffins: 125 g havermout, 125 ml melk, 1 ei, 2 bananen, 1 kl bakpoeder, 1 kl kaneel, blauwe bessen (of iets anders) en appels. De bakpoeder vervang ik door wat zelfrijzende bloem.
  Lekker hoor.
  Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ken je deze al: http://mamarieke.blogspot.nl/2014/04/gezonde-chocolade-repen.html echt heel erg lekker!
  Deze http://gezondlevenvanjacoline.blogspot.nl/2013/02/suikervrije-ontbijtkoek.html is echt super lekker... beetje varieren met wat noten erdoor. Mijn kinderen (oke en ik ook ;) ) doen er een moord voor. Maar ja, niet elke dag natuurlijk dit lekkers eten he ;).

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel! De ontbijtkoek had ik al gepint om te proberen, de chocoladerepen nu ook! Ze zien er heerlijk uit :)

   Verwijderen
 7. oh, lekkere suikervrije koek? Die had ik nog niet gevonden. Ga het ook proberen. Ik houd van deze cakejes: http://alsiktijdheb.blogspot.nl/2012/01/suikervrije-appel-banaan-cakejes.html, ook lekker met wat kokos erdoor

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Oh, moet ik ook eens proberen! Heb vorige week havermoutkoekjes gebakken. Een receptje van een van mijn collega's (staat nu op mijn blog). Echt lekker! En met gember, citroen, chocolade of gelijk welke andere extra aan te vullen zodat je telkens andere koekjes hebt.

  BeantwoordenVerwijderen