8 januari 2015

DIY - Armband van StofRestjes


Stof Restjes, je houdt er altijd zoveel van over na een NaaiProject. En ze zijn vaak zo mooi dat ik ze nooit kan weggooien. Erg hè, ik heb in de loop van de jaren al heel wat restjes stof verzameld!

Vooral de zelfkant van (designer) stoffen vind ik vaak erg mooi. De naam van de stof en ontwerper staan erop, en ook wat gekleurde bolletjes die aangeven welke kleuren verf er zijn gebruikt voor de stof. Leuk om te bewaren en te verwerken in een (restjes) NaaiProject!

Van de zelfkant van deze mooie blauwe stof maakte ik een armbandje. Leuk, erg makkelijk en nog snel klaar ook! Hier zie je een korte beschrijving.
• Knip een strook stof, iets minder lang dan de omtrek van je pols en ongeveer 2,5 cm breed. Knip een strookje vlieseline met dezelfde lengte en ongeveer 1 cm breed.
• Strijk de zijkant van de stof die niet de zelfkant is (de kant zonder letters dus) 5mm naar binnen en strijk de strook nog eens dubbel. Je hebt nu een strook stof met aan één kant letters en aan de andere kant het motief van je stof. Strijk de vlieseline op de achterkant van de stof, tussen de twee stofvouwen.
• Vouw de stof weer netjes dicht en naai een naadje vlak langs allebei de zijkanten. 
• Bevestig aan allebei de uiteinden een metalen klemmetje (1 cm breed), en daaraan een sluiting en een ringetje (met eventueel een bedeltje). 


En je Armband van je favoriete restje stof is klaar!
Ook leuk om bijvoorbeeld te maken van een stofje waar je bijzondere herinneringen aan hebt.


Meer ideeën met StofRestjes zie je op Pinterest

Geen opmerkingen:

Een reactie posten