6 januari 2015

Zelfgemaakte OntbijtKoek

Ook in het nieuwe jaar houden we ons hier aan het voornemen om gezonder te eten, en dan vooral de suikers zoveel mogelijk te vermijden. Dus nu de feestdagen achter de rug zijn en alles weer terug is naar 'normaal', had ik vandaag weer even tijd om een recept uit te proberen.
Ik maakte een ontbijtkoek, gezoet met honing en appelstroop in plaats van suiker. Makkelijk te maken, snel klaar en heel lekker! Hij smaakt niet hetzelfde als 'echte' ontbijtkoek (waarschijnlijk toch door het gebrek aan suiker), maar het hoeft van mij ook niet zo mierzoet ;-)


Dit recept is van Gezond Leven van Jacoline, ik vond het een tijdje geleden via Elke dag Zaterdag. Zeker voor herhaling vatbaar, hij is heerlijk! Volgende keer voeg ik er ook nog wat nootjes en/of rozijnen aan toe.

6 opmerkingen:

 1. Mmmmmm ziet er heerlijk uit!!! Om in te bijten!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Moet ik hier zeker ook eens proberen. Mijn jongste heeft een notenallergie en hoe meer huisgemaakt lekkers, hoe beter (dan zijn we zeker dat er geen noten inzitten). Toevallig is jongste grote fan van ontbijtkoek, dus staat dit receptje hier zeker op de planning! Lieve groet, V.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ziet er goed uit! Maar suikervrij is hij natuurlijk absoluut niet, er zit behoorlijk wat appelstroop en honing in. Desalniettemin is dat natuurlijk altijd beter dan de glucosefructose variant uit de supermarkt.. ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Tja, geraffineerde-suiker-vrij zullen we hem dan maar noemen ;-) Dat is voor mij het belangrijkst!

   Verwijderen
 4. Bedankt voor het recept en de link ik ben diabetis en heb problemen met mijn cholesterol groetjes Marie-Claire

  BeantwoordenVerwijderen