3 februari 2015

Tutorial - Hangers maken met Restjes StofKleine restjes stof, ik bewaar ze altijd. Vooral als het een leuke stof is, met een leuke print of een vrolijke kleur. Dat kan ik ├ęcht niet weggooien en ik heb er dan ook manden vol van ;-)

Zelfs met hele kleine restjes stof kun je nog leuke dingen doen. Van stof met een leuke print kun je bijvoorbeeld deze Hangers maken voor aan een ketting. Hoe je dat doet lees je in deze Tutorial!

De meeste materialen voor deze kettingen vond ik bij The Beadmixer. Een online winkel met sieraden-benodigdheden waar ik helemaal hebberig van wordt!

Wat heb je nodig
Ovale glas cabochon van dezelfde maat
• Een sieraden tangetje
• Decoupage lijm met sponsen kwast
• Restjes stof, potlood, stofschaarStap-voor-Stap
Kies restjes stof uit met een kleine print of een leuk plaatje. Leg het glaasje hier en daar op de stof om te kijken hoe mooi je Hanger zal worden.
Trek het glaasje over, met een scherp potlood op de achterkant van de stof en knip de stof uit vlak langs de binnenkant van het getekende lijntje.


Smeer de hanger in met decoupage lijm. Druk het stukje stof goed in de lijm en smeer er nog een laagje overheen. Niet te dun en niet te dik, het stukje stof moet goed verzadigd zijn maar er moeten geen bobbels onder de stof zitten. De lijm is nu nog wit, maar dit droogt transparant op.
Laat je hanger nu goed drogen, ik ging een dag later pas weer verder.


Als je decoupage lijm goed droog is kun je het glaasje in de hanger plakken. Doe een flinke druppel sieradenlijm op de achterkant van het glaasje. 
Druk het glaasje goed in de hanger, leg er een heel zwaar boek op en laat drogen tot de volgende dag.

TIP gebruik niet te weinig sieradenlijm, de lijm moet onder het hele glaasje zitten. Als je te weinig lijm gebruikt dan droogt de hanger heel vlekkerig op en dat zou zonde zijn! Lijm die eventueel aan de zijkanten van het glaasje uitkomt kun je verwijderen met een vochtig doekje (ik gebruik daar baby billendoekjes voor ;-) )


De volgende dag kun je het dikke boek van je Hanger(s) af halen en het resultaat bewonderen!
Bevestig een metalen ringetje aan het oogje van de Hanger en hang hem aan de bolletjes ketting. Ik nam een stuk ketting van ruim 60 cm lang. De ketting sluit je met een speciaal slotje voor bolletjes kettingen.


Ik heb inmiddels drie kettingen af, en er zijn er nog een aantal in de maak. 
Zo leuk om te doen!
Je vindt de Kettingen in mijn Etsy Shop
Veel plezier met deze Tutorial!


© By MiekK - Marieke / For personal use only

11 opmerkingen:

 1. Heel leuk gedaan.Ik ga volgende maand een workshop volgen om zulke dingen te maken en ga erna deze uitleg zeker nog kunnen gebruiken.Heb ook veel restjes liggen maar het is ook leuk om bvb een restje in je hanger te gebruiken waarvan je bvb een rok of broek van aan hebt.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. toffe tut, schoon resultaat en goed dat je de stofrestjes niet weggooide blijkbaar ;) !

  Ik heb wel nog een vraag omdat reclamebeleid op blogs een thema is dat me tegenwoordig nogal bezig houd : heb je de onderdelen zelf gekocht of kreeg je ze van de betrokken webwinkel ?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankje! Het is een samenwerking tussen hun site en mijn blog, hun materialen & mijn creativiteit :)

   Verwijderen
 3. Hele mooie hangers! Op deze manier ga ik dat ook eens proberen, had altijd een andere techniek gezien :-)
  Ben zelf ook iemand die moeilijk restjes kan wegsmijten :-)
  mizolilie.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen
 4. oh, deze onthoud ik zeker of mss zeg ik beter PINNEN maar!!!
  Het is supermooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heel mooi, een tof idee voor die kleine overschotjes te verwerken!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een leuk idee! Ziet er ook heel mooi uit...

  BeantwoordenVerwijderen
 7. WHOOW! die zijn helemaal de BOM!
  Erg leuk en erg bedankt voor deze tegekke tutorial.
  ik ga vanavond eens goed shoppen op the beadmixer!
  thx voor deze supertips!!
  gr. Joyce, www.mez11.blogspot.nl

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Die zijn leuk. Fijn dat je erbij zet waar e.e.a. te koop is. Maar waar heb je die podge clue vandaan? Ik zie heel veel soorten op internet

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Volgens mij heb ik die eens bij de plaatselijke hobbywinkel gekocht. Probeer het eens bij de Pipoos, een ander merk kan ook (mod podge bv.)

   Verwijderen