2 april 2015

Onderbroeken Lol

Ik verzamelde mijn restjes tricot, wat (hier en daar al verknipte) oude t-shirts én ik kreeg ook nog een lading tricot-restjes van de mama van KleuterZoon's vriendinnetje. Ideaal om ondergoed te maken voor de jongens! Van de kleinste stukjes, en wat bijpassende t-shirts, maakte ik alvast een paar boxershorts. Tot grote hilariteit van de zonen natuurlijk ;-)


Bij de eerste boxer die ik maakte volgde ik het patroon, met boordjes aan de pijpen. Maar die bleek wat aan de grote kant te zijn. Geen probleem, want de Kleuter adopteerde het broekje gelijk als zomer-pyjama-broek. En of ik er dan gelijk een shirtje bij wilde maken..


Bij de volgende twee broekjes liet ik de boordjes aan de pijpen weg en naaide ik de zoompjes gewoon 1,5 cm naar binnen. Zo zijn ze beter! Binnenkort zijn de bijpassende hemdjes aan de beurt. Oude t-shirts genoeg op de recycle-stapel na mijn opruimwoede van afgelopen weekend!


Het patroon komt van de blog van Oontje, je kunt het downloaden en printen en bevat een patroon voor een jongens boxer, meisjesonderbroek en een hemdje, in maat 86 t/m 140

17 opmerkingen:

 1. Goed bezig en ze zien er hartstikke leuk uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk! Ik heb vanavond van shirts en een jurkje onderbroeken voor mijzelf geknipt. Ik moet ze nog in elkaar zetten. Het patroon kwam vandaag met de post.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een goed recycle idee zeg en ze zien er hartstikke leuk uit!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Te leuk! Al denk ik dat ik mijn bijna-12 jarige hier niet meer mee kan verblijden. En ik heb nog wel bákken vol tricot tssss

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat enig, nergens te koop en hartstikke mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Mooi resultaat! Doe je dit met de overlock of met een gewone naaimachine?

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Heel leuk! Dit moet ik onthouden, erg handig :)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Leuk! Snel naar 'Oontje' gesurfd en de jongensversie is ondertussen afgeprint.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Erg leuk!! heb ook de patronen vast geprint hoewel ik bang ben dat ik er niet mee wegkom bij mijn jongens, ik kwam iets leuks tegen om linnenbroeken te recyclen, van de pijpen kun je broodzakken maken, en stof recyclen en milieuvriendelijk, je hebt geen plasticzakken nodig voor je brood, zie doemijmaaruiensoep.blogspot.nl. Weet niet of je het interessant vindt, gr Bianca

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Leuk he, ik heb mijn hele garderobe moeten vervangen, maar heb wat oude jurken en tshirts bewaard omdat het heerlijke stof is voor boxers ;-)

  BeantwoordenVerwijderen