15 januari 2016

De HardloopMuts


Nee, dit gaat niet over mij... ;-P Maar over de Muts die ik maakte voor tijdens het hardlopen! ;-) Haha…

Maar goed, ik naaide dus een Muts voor als ik ga hardlopen (dat gaat nog steeds goed trouwens, ik zal binnenkort eens bloggen over mijn vooruitgang!). Nu het wat kouder wordt heb ik wel een Muts nodig, en het is ook fijn als het regent, of waait, of om de oordopjes van mijn telefoon beter in mijn oren te houden.
Ik heb mutsen genoeg, maar allemaal gehaakte exemplaren. Een beetje warm voor tijdes het rennen. Daarom maakte ik deze van een restje tricot en een restje boordstof die ik nog had liggen. Ik koos voor zwart, wat saai misschien, maar niet als je weet welke knalroze en blauwe items er in mijn hardloopgarderobe zitten! Dus de Muts werd een beetje neutraal.


Het is een 'slouchy' model geworden, een beetje wijd aan de bovenkant om de bos haar onder te kunnen stoppen en omdat ik van die hele strakke mutsjes gewoon niet zo mooi vind.
Aan de onderkant maakte ik een boord die een beetje overlapt, de bovenkant van de Muts is gewoon een rechte lap stof die aan de bovenkant bij elkaar gebonden is met een stuk koord door een tunneltje.

Als contrast naaide ik er twee roze knopen op en maakte ik de (sier)stiksels ook in het roze.
Hij was best snel klaar! Ik ga er voor allebei de jongens ook nog eentje maken, wan die zitten ook allebei op atletiek en kunnen nog wel een (niet gehaakte) muts gebruiken.


Hier nog even een detail van de bij elkaar gesnoerde bovenkant. Er zit gelijk een luchtgat in zoals je ziet ;-)
Er komt nog een Tutorial aan van deze Muts! Dit zwarte exemplaar leek me niet geschikt om foto's van het maakproces te maken, dus dat doe ik wel bij de volgende.
Fijn weekend!

5 opmerkingen:

  1. Superleuk! Ik startte afgelopen jaar weer met hardlopen en loop inmiddels z'n 6-7 kilometer. Ik wil door naar de 10! Eens kijken of dat gaat lukken. Over het algemeen ben ik niet zo'n kleum, ik liep tot vorige week nog in korte broek. Maar met nachtvorst... toch maar even een lange legging aan!!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Die knoopjes en het stiksel maken het zo leuk! Super!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat een goed idee. Ik heb nooit bedacht dat je een muts ook gewoon kunt naaien:-P

    BeantwoordenVerwijderen