3 januari 2016

Shopper SewAlong - Naai je eigen BoodschappenTas


Vanaf 1 januari is het in Nederland verboden om gratis plastic zakjes mee te geven in winkels. Supergoed natuurlijk! Hoewel je nog wel steeds een plastic zak kunt kopen (en veel mensen dat waarschijnlijk ook gaan doen helaas..). 
Het beste is natuurlijk om altijd een herbruikbare Stoffen Shopper mee te nemen als je gaat winkelen of boodschappen gaat doen. Een tas in de stof van je eigen smaak, dat is toch veel leuker dan zo'n plastic-zak-met-winkel-logo? En sowieso een stuk beter voor het milieu!

Deze week organizer ik een SewAlong, zodat iedereen zelf een (of meerdere) eigen BoodschappenTassen kan naaien en nooit meer een plastic tas uit de winkel nodig heeft. We gaan de Tas stap-voor-stap in elkaar naaien, zodat ook beginnende naaisters mee kunnen doen! Het is een eenvoudig model, zonder voering, en lekker groot, met hengsels die je ook over je schouder kunt hangen. Fijn voor  naar de supermarkt of tijdens het Shoppen! Ik heb er zelf ook al jaren een paar die ik altijd meeneem :-) (Mijn favoriete is de Tas hierboven, maar die begint helaas een beetje te verslijten zoals je ziet..)


Stof Kiezen
Doe je mee? Voor deze eenvoudige boodschappentas heb je een stevige stof nodig, want we gaan hem niet voeren. Kies bijvoorbeeld canvas of jeansstof, of gebruik gordijnstof of meubelstof. Een oud gordijn of oude spijkerbroek recyclen kan bijvoorbeeld ook heel goed!

Ik ga voor mijn nieuwe Tas deze canvas stof uit eigen webshop gebruiken, ik vind de print wel heel toepasselijk voor een boodschappentas ;-) 
Alle biologisch katoenen Canvas stoffen uit de Webshop zie je HIER op een rij.


Hoeveel stof heb je nodig?
Je hebt voor deze tas 75 cm stof nodig, van 110 cm breed.
Is je stof 150 cm breed, dan heb je aan 60 cm stof genoeg.

We beginnen woensdag met het knippen van de stof! *Gesloten*
Leuk als je meedoet, tot dan :-)

21 opmerkingen:

 1. Leuk. Ik heb zelf ooit een opvouwbare boodschappentas gekregen. Die zit opgerold in mijn handtas, en zo heb ik altijd een boodschappentas: handig. Als je er dus een lintje aanstikt op de goede plaats, dan heb je nog een extra voordeel!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk. Ik heb zelf al genoeg van dit soort tassen inmiddels, maar promoot je sew along op mijn Facebook pagina! Zou zoveel beter zijn als iedereen zo'n tas bij zich zou hebben! https://www.facebook.com/KloskeTassen/

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat leuk!!! Ik ga je blog in de gaten houden komende tijd. Momenteel heb ik ng een tas, maar ook die gaat slijten. Dus wie weet doe ik wel mee. Eerst kijken of ik nog stof heb.
  Groetjes Sandra

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk ik doe mee! Ik zal ook reclame maken op mijn blog (www.geld-bewust.nl) en facebook, dit past natuurlijk helemaal bij Geld-bewust!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb een blog geschreven over de sewalong: http://www.geld-bewust.nl/shopper-sewalong-naai-je-eigen-boodschappentas/

   Verwijderen
  2. Leuk! Dank je voor het delen! :-)

   Verwijderen
 5. Je brengt je goede voornemens meteen in de praktijk! Leuk idee om een shopper te gaan maken.
  groetjes Jolanda

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik heb er ook meerdere gemaakt en in gebruik!Heb zelfs afgelopen feestdagen eentje voor de meter van de zoon gemaakt zodat ze ook haar boodschappen groener kan doen ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. wat een goed idee! Van stoffen tassen heb je er niet gauw te veel ;-) Ik probeer met je mee te naaien!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een leuk idee! Zoek jij er een klosje garen bij of moet ik dat zelf doen?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Als je een voorkeur hebt mag je het aangeven, anders kies ik er eentje die mooi bij de stof past!

   Verwijderen
 9. Goed initiatief! Ik plaatste onlangs al een gratis haakpatroon voor een boodschappentas op mijn blog (voor de niet-naaiers onder ons). No more plastic bags!! Whoop!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Tof! Ik neem altijd al tassen zelf mee maar tassen heb je toch echt nooit genoeg en de naaimachine moet nodig weer geactiveerd worden ;) Ik doe mee!
  Groetjes, Wendy

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat een leuk idee. Ik doe ook mee. Ga zo eens kijken bij mijn stoffen, welke ik ga gebruiken.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Top idee!!! Lijkt me leuk om mee te doen, ik duik ff in mijn stoffenvoorraad!
  Zo jammer dat ze de plastic tasjes niet helemaal afschaffen. Ben idd ook bang dat er genoeg mensen ze gaan kopen. Zeker omdat ze maar een paar cent kosten. Maar goed, laten we positief blijven, alle beetjes helpen!!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. De boodschappentas is heel mooi groetjes Marie-Claire

  BeantwoordenVerwijderen
 14. ik doe ook mee, een handige tas heb je nooit teveel, dus ik volg...

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Ik heb al heel wat boodschappentasjes ter vervanging van de plastic tasjes....
  Dus doe niet mee, maar goed iniatief!!!

  BeantwoordenVerwijderen