4 maart 2016

Fair Wear Friday #1

Wie hier regelmatig meeleest weet dat ik vorig jaar geen kleding kocht voor mezelf en sindsdien nog steeds niet vaak. Om niet meer mee te doen met de FastFashion industrie. Vorige week zag ik op Netflix de docufilm The True Cost en toen werd ik nog eens met mijn neus op de feiten gedrukt. FastFashion is echt verschrikkelijk, daar wil ik niet meer mee geassocieerd worden!
Een goede reden om eindelijk eens mee te doen met Fair Wear Friday. Dit is een supergoed initiatief van KellyLeen en Lies, waarbij je op vrijdag (hoeft niet elke week) je 'schone' outfit laat zien en beschrijft hoe duurzaam, eco en fair die is. Om elkaar te inspireren hoe leuk en goed een 'groene' garderobe is.
Hier mijn eerste Fair Wear Friday bijdrage!


Wat droeg ik vandaag?
- Een jeans van Kuyichi, een duurzaam Nederlands spijkerbroeken merk, gemaakt van biologisch katoen. Mijn broek komt van Marktplaats, ik blogde er al eerder over.
- Een zelfgenaaid Shirt van biokatoen
- Een dik, lang vest (als ik het koud krijg, achter de computer als de ijzige wind dwars door mijn raam lijkt te waaien). Het vest is ooit gebreid door mijn moeder, echt al heel lang geleden, en ik draag het in de koude maanden heel vaak. Gebreid van Zeeman-wolletjes trouwens, dus dat maakt het wel wat minder eco ;-)
- De schoenen zijn van Sacha. Die zijn nog niet goed bezig op duurzaam gebied volgens Rank a Brand en dateren nog van vóór mijn Fair Fashion Conscious periode. Maaaar ik draag ze heel vaak, dus dat maakt ze toch wat duurzamer.
- En verder: riem, sokken en ondergoed van de Hema en H&M, ook allemaal al wat jaartjes oud, daterend van voor mijn Fair Fashion Conscious periode, maar… veel gebruikt, totdat het tot op de draad versleten is, dat beloof ik ;-)

Doe je ook mee met Fair Wear Friday? Laat dan jouw 'groene' outfit zien op je blog, facebook of instagram en laat Lies via een mailtje weten dat je meedoet.

Fair Wear: hou van je kleren, draag ze graag en vaak, maak het zelf, repareer, recycle, re-fashion, ruil, geef weg, koop tweedehands, koop fair trade/ biologische merken.

5 opmerkingen:

 1. O wat een leuke tip, ik kende fair waar friday nog niet, maar het lijkt me leuk om mee te doen!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Grappig, ik loop al jaren op laarzen van Sacha, goede kwaliteit, ze gaan lang mee, in mijn ogen is dat ook heel duurzaam!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Vandaag (zaterdag) een groot artikel over Fleece in de Vonk, bijlage van de Volkskrant. Zo milieubelastend! Als je de kans hebt, echt even lezen. Hartelijke groet Katrien.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, dat had ik ook gezien inderdaad! Erg hè, ik moet zeggen dat ik dat eigenlijk nog niet wist.. Good to know!

   Verwijderen