24 juni 2015

Duurzame Jeans


Ik was op zoek naar een nieuwe spijkerbroek, omdat mijn oude favoriete spijkerbroek inmiddels helemaal doorgesleten is. Zelf een goed zittende Jeans maken zie ik nog niet zo zitten, dus ik ging me eens verdiepen in duurzame Jeans merken en kwam zo uit bij Kuyichi Jeans.

Kuyichi is een Nederlands merk dat al jaren jeans maakt van biologisch katoen (en gerecycled katoen en plastic flessen), met veel aandacht voor de planeet en de productie. Meer lees je op hun Website.

Dit exemplaar vond ik op marktplaats. Ik zou namelijk geen nieuwe kleren meer kopen, dus ging ik voor tweedehands. Dubbel duurzaam dus! ;-)
In elke broek zit een label waarop je kunt zien waar en hoe je kledingstuk precies gemaakt is. 
Fijn als kleding fabrikanten zo transparant zijn!


Wil je opzoeken hoe duurzaam een merk is, de duurzaamheid van merken vergelijken en wat meer lezen over hoe merken goed of juist niet zo goed bezig zijn met duurzaamheid? Dan kun je dat opzoeken op de website van Rand a Brand. Type het merk in waarover je meer wil weten en je ziet het gelijk!


Kijk eens hoe duurzaam ik erbij liep laatst ;-)
T-shirt zelfgemaakt van biokatoen
Jeans duurzaam, biokatoen & tweedehands
Sneakers redelijk duurzaam van Veja


Ps. deze blogpost is niet gesponsord, ik ben gewoon erg blij met mijn duurzame broek :)

5 opmerkingen:

 1. Hij is leuk! Dapper dat je het via MP durft te kopen. Ik zou bang zijn dat het me niet goed zou zitten.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Goed gevonden! Ik kan in de winkels al moeilijk passende spijkerbroeken vinden, mp zou ik niet durven

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een mooie broek Miek!
  Ik koop echt heel veel via MP.
  Ik vind er veel mooie kleding van mijn favorite merken.
  Spijkerbroeken kocht ik al duurzaam, maar dan bij MUD. Vergelijkbaar aan Kuyichi.
  En anders 2ehands bij de lokale kringloop. Die hebben vaak het rek vol met de mooiste broeken voor 7,50 euro! :-D geen geld!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Supertip, ik heb er eentje gescoord in een tweedehands winkel afgelopen week, voor maar 15 euro, blij mee!

  BeantwoordenVerwijderen