24 maart 2016

Vestje in de Maak


Na het Bernadette Vest leek het me leuk om ook eens een vestje te Haken. En dan geen Oversized vest, maar een meer aansluitend model. Ik draag echt veel vesten, bijna elke dag wel. Dunnere vestjes over een shirtje of dikkere vesten als ik het koud krijg. In ieder geval heb je nooit genoeg vesten wat mij betreft! ;-)
Maar, een gehaakt vest heb ik nog nooit gemaakt. Dus ik ben benieuwd! Ik ben begonnen aan  Dit Chantal Vest van een Drops haakpatroon, met olijfgroen Cotton Light garen ook van Drops. Je haakt het vanaf de hals naar beneden, met stokjes. Dat leek me nog wel te doen.


Ik ben inmiddels al aardig wat toeren bezig. Het was nog even uitvogelen hoe vaak en waar ik moest meerderen, zo duidelijk is het patroon nou ook weer niet vind ik.. Maar ik geloof dat ik goed bezig ben!

Voor het meerderen op bepaalde plaatsen had ik Steekmarkeerders nodig. Die had ik niet liggen en maakte ik zelf van oude overhemdsknoopjes en sieraden sluitinkjes.

Als extra uitdaging maakte ik bovenaan de hals een aantal strepen in wat andere kleuren groen katoen dat ik nog had liggen. Omdat ik 'Fair Isle' gebreide vesten altijd zo mooi vind.


Al met al erg experimenteel bezig dus!
Ik hou nu een korte Paas-Break en ik ga lekker verder haken.
Het wordt waarschijnlijk een lange-termijn-project, hopelijk klaar voor de zomer ;-)
Tot volgende week & fijne paasdagen!


7 opmerkingen:

 1. Goh, ben benieuwd wat het resultaat gaat zijn! En zo leuk dat je zelf die steekmarkeerders maakte :-) Heb er zelf die absoluut niet goed blijven zitten, dus misschien moet ik dit ook eens proberen ...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Spannend, ben heel nieuwsgierig naar de afloop!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooi model, ik ben benieuwd naar het resultaat.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Amai, mooie uitdaging, ik duim dat het een prachtexemplaar wordt, maar het begin is al gemaakt!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dat ziet er nu al heel leuk uit. Ik ben heel benieuwd naar het eindresultaat!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ziet er al veelbelovend uit. Ik ben heel benieuwd. Laat je af en toe je vorderingen zien? ;)

  BeantwoordenVerwijderen