29 maart 2016

Een nieuw Moestuintje :)


O zo leuk, de Moestuintjes Actie van de Appie is er weer! Dus ook hier staan er weer kleine bakjes met aarde op het groene kastje in de keuken. De jongens wilden elk hun eigen groenten bij elkaar sparen, dus we maakten voor ieder een 'Tuintje' van een schoenendoos-deksel en wat plakplastic op de bodem. En ik heb er ook weer heel enthousiast een bleekselderij stronk in een glaasje naast gezet om nieuwe stengels uit te kweken ;-)


Dit jaar proberen we wat beter uit te zoeken hoe iedere groente eigenlijk hoort te groeien. Binnen of buiten, met z'n allen in een potje of juist niet, licht of donker, nat of droog, ieder plantje zijn eigen verzorging. En dat is nog best een uitdaging zonder groene vingers, vorig jaar waren er zoveel plantjes mislukt!
Maar de eerste groene stengeltjes kwamen al snel boven de grond. Rucola en broccoli het snelst en die konden na een paar dagen al in een grotere pot. En ook de bleekselderij kreeg al gauw weer nieuwe blaadjes!


Vandaag kon ik ook de doperwtjes in een grotere pot zetten. Die doen het goed tot nu toe! Vooral de grootste van de twee heeft echt een stevige stengel en ook al een paar blaadjes. Maar de broccoli werd al zo lang dat de stengeltjes zijn gaan hangen.. Hm, toch weer niet gelukt vrees ik.. Ik ben benieuwd hoe het met de rest gaat!
Deze week is het al de laatste week dat je Moestuintjes krijgt bij je boodschappen, helaas zijn we nog lang niet compleet.

8 opmerkingen:

 1. De brocoli is nog te redden, maar dan moet je wel snel zijn.
  Verplant de lange, dunne dingetjes in een nieuw potje, maar dan vrij diep zodat de kiemblaadjes nog maar 1 cm boven de grond komen. Geef dan spaarzaam water en zet het plantjes koeler en lichter. Bij het verspenen van plantjes hou je ze steeds vast aan de blaadjes en niet aan het stengeltje, anders wordt dat gekwetst en knijp je de vaatbundels dicht.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Als de jongens er echt lol in hebben, kijk dan een op makkelijkemoestuin.nl
  Daar vind je veel info en Jelle heeft speciaal voor de kinderen een boek geschreven. Gun ze een eigen plekje in de tuin en laat ze genieten en leren.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat leuk he! Ik heb ze ook staan, in wijnkistjes. Vorig jaar was er ook veel mislukt, maar ik ben bang dat ik ze ook veel te weinig water had gegeven. Bij ons is er nog niks opgekomen, maar we hebben ook nog maar net gezaaid. Ga je het later ook in de tuin zetten?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, de plantjes die het goed doen ga ik buiten zetten! Ik ben benieuwd :)

   Verwijderen
 4. Wat leuk voor de kindjes. Vorige zomer heb ik ook wat geprobeerd, maar buiten de sla was alles mislukt. Een vriendin zei dat ik niet op mocht geven, maar ik heb niet zo een groene vingers vrees ik.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Super leuk! Was interessant! Groetjes Tinne

  BeantwoordenVerwijderen