14 maart 2016

Wentelteefjes uit de OvenBij ons in huis blijven Altijd de buitenste broodkorsten liggen. Verse broodkorsten zijn eigenlijk heel lekker, maar als ze al wat ouder zijn worden ze taai en eet niemand ze meer op. Maar weggooien is zonde!

Als ik weer een zakje oude broodkorsten heb verzameld maak ik er graag wentelteefjes van, die ik bak in de oven. 'Echte' wentelteefjes bak je in de pan juist zónder de korsten, maar deze Oven WentelTeefjes zijn juist lekker knapperig door alleen de korstjes te gebruiken! Echt heerlijk, het lijkt wel een taartje tussen de middag :-) Hoewel ze toch best wel verantwoord zijn, vooral als je volkoren broodkorsten gebruikt.
Zo maak je ze ook:
Nodig voor 1-2 personen
- Ongeveer 6 oude broodkorsten/ kapjes/ kontjes (hoe je ze ook noemt)
- 250 ml melk
- 1 ei
- ± 1 theelepel kaneel (naar smaak)
- 1 eetlepel kokosbloemsuiker
- Eventueel wat rozijnen en/of stukjes appel

Roer eerst het ei en de melk goed door elkaar in een beslagkom, voeg daarna kaneel en kokosbloemsuiker toe en roer nog eens goed. Breek je broodkorstjes in kleine stukjes en voeg ze toe aan het ei/melk mengsel, laat minimaal een half uur weken.
Verwarm de oven voor op 220 graden.
Vet een ovenschaal in met een beetje olijfolie en doe het broodkorstjes-mengsel erin. Het lijkt nog een beetje sappig, maar dat komt goed. Druk de broodkorsten een beetje aan op de bodem. 
Bak 30 minuten op 220 graden en je wentelteefjes zijn klaar & knapperig!

Eet smakelijke! Ik at deze ovenschaal gistermiddag helemaal in mijn eentje leeg! ;-)


8 opmerkingen:

 1. Oh, wat apart.. Hier vechten ze juist om de kontjes! ;o)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Herkenbaar dat je met de kapjes blijft zitten met 3 pubers in huis. Mijn oplossingen zijn: puberpizza en verloren brood zoet en hartig. Zie recepten op mijn blog even zoeken op die namen https://djaktief.wordpress.com/recepten-2/

  Groetjes,

  Dorothé

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een super goed idee!!! Hier zijn ze dol op wentelteefjes, maar ik vind het altijd een heel gedoe om iedereen van voldoende wentelteefjes te voorzien en zelf ook ergens nog wat te eten...
  Dit ga ik zeker een keer proberen!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat grappig, ik maakt dit ook wel eens. Kreeg de tip in Belgie, waar ze dit 'puddingbrood' noemen;-).

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dat klinkt goed!! Als ik wentelteefjes in de pan maak, zet ik de keuken altijd blauw. Dit is een veel beter idee :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Mmmmmm ... heerlijk! Goed idee.

  Ilse (by-ik.blogspot.nl)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Heel knap bedacht !!!

  Lieve groetjes, Tinne

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Oh, dat lijkt me lekker! Wat een goed idee! Wentelteefjes eten we hier graag, dit moet ik eens proberen...

  BeantwoordenVerwijderen