15 april 2016

Fair Wear Friday #3: Trui wordt Rokje


Ik had een hele fijne lange trui, zo eentje die lekker over je billen heen valt. Maar er kwamen gaten in de stof onder de oksels. Die ik al een paar keer weer dichtnaaide, maar dat hielp nu ook niet meer. Zucht, zo jammer.. Dan maar een ander tweede leven voor mijn fijne trui! Ik maakte er gister een rokje van. Heel snel, klaar in eenhalf uurtje! En nu heb ik er een heerlijk comfortabel rokje bij. Hoe jij ook je oude of kapotte trui een tweede kans geeft lees je hier:

Een korte DIY
- Knip de onderkant van de trui af, meet even op hoe lang je rokje moet worden en neem 3 cm extra voor de taille
- Meet een stuk elastiek (van 3cm breed) af rond je taille, zodat het stevig zit maar niet te strak, naai de uiteinden van het elastiek aan elkaar
- Speld het elastiek rondom aan de binnenkant langs de afgeknipte rand van je toekomstige rokje. Rek hierbij het elastiek een beetje uit zodat de stof goed verdeeld wordt. Naai het elastiek aan de stof met een brede zigzag- steek & een korte steekafstand
- Als laatste flip je de rand met elastiek een slag naar binnen en naai je nog eens rondom met een rechte stretch-steek de tailleband vast, over het zigzag-stiksel.
En het Refashion Rokje is klaar! Was dat snel of niet ;-)
Hij ziet er een beetje recht uit, maar als ik hem aan heb dan stretcht hij mee.
Mijn hele Fair Wear Outfit van vandaag zie je op Instagram!

Doe je ook mee met Fair Wear Friday? Laat dan jouw 'groene' outfit zien op je blog, facebook of instagram en laat Lies via een mailtje weten dat je meedoet.

Fair Wear: hou van je kleren, draag ze graag en vaak, maak het zelf, repareer, recycle, re-fashion, ruil, geef weg, koop tweedehands, koop fair trade/ biologische merken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten